02/04/21 - 19:53h

“Siner bi mogao da ima istu evoluciju kao Novak Đoković”

 

Nekadašnji teniser Paolo Bertoluči veoma pohvalno je govorio o devetnaestogodišnjem Janiku Sineru.


Source: Getty Images North America

– Siner nije samo talenat koji su i mnogi drugi, on je već sada klasa. Imati klasu znači osvajati važne poene, u ključnim momentima. Uradio je to u Majamiju protiv Bublika, ali i na početku protiv Hačanova. I ima još jedna stvar. Siner se susretao sa različitim protivnicima i uvek je našao rešenje. Bez obzira da li je igrao sa šašavim Bublikom, ili nekim solidnijim igračem. I pobeđuje čak i kada mu ne ide sve kako želi, to su odlike šampiona. – rekao je Bertoluči.

On je to pojasnio dajući primer “Velike trojke”.

– U jednoj sezoni možete da imate pet do šest mečeva kada uopšte nemate svoj dan, onda bar desetak gde vam se ne dopada baš ništa u igri, a u ostalih 60 pogodite udarac, ali promašite neki drugi. Đoković, Federer i Nadal uvek pobede u tih 60 mečeva i gotovo uvek u tih desetak kad im ne ide. Siner ima istu sposobnost kao i oni.

Bertoluči veruje da bi Siner mogao da ima istu evoluciju kao Đoković.

– Kompletan je igrač. Bio sam zadivljen kako je prošle godine igrao na zemlji u Parizu, najkompleksnijoj podlozi. Znamo ga sa tvrdih terena, znatiželjan sam da vidim kakav će biti na travi, ali to je kratka sezona i nadam se da će i tamo biti dobar, mogao bi da ima istu evoluciju kao Novak Đoković.

Janik trenutno igra polufinale Mastersa u Majamiju protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Janik Siner, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.