30/03/21 - 14:22h

“Nama je cilj da Serbia open već sledeće godine dobije licencu za seriju 500”

 

Direktor turnira “Serbia open” Đorđe Đoković govorio je o ovom turniru koji se igra u Beogradu od od 19. do 25. aprila.


Photo: Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia

– Drago mi je da smo uspeli da dovedemo ATP turnir u Beogadu, jer mi to zaslužujemo. Uradićemo sve da bezbednost i organizacija budu na najvišem nivou. Nama je cilj da turnir već sledeće godine dobije licencu za seriju 500. Mi ćemo se kandidovati i nadamo se najboljim ocenama. – rekao je Đorđe.

Listu igrača predvodiće Novak Đoković, a pored njega najzvučnije ime na turniru biće Dominik Tim.

– Vrlo smo zadovoljni odzivom igrača. Pored Đokovića i Tima, u istoj nedelji kada je i Barselona uspeli smo da dovedemo i Gaela Monfisa, Aslan Karaceva, Matea Beretinija, Bornu Ćorića… Tu su i svi najbolji igrači iz Srbije: Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović. Imamo neverovatni postavu. Nadam se da će dolaziti i u narednim godinama. Vajld karte su dobili Nikola Milojević, Danilo Petrović i Viktor Troicki. Sve je bilo dogovoreno i sa Stenom Vavrinkom, ali je nažalost morao da ode na operciju stopala. Čekamo ga sledeće godine.

Zbog pandemije korona virusa, svi igrači biće u nekoj vrsti izolacije.

– Preduzeli smo sve mere propisane od strane ATP i Vlade Srbije kako bi učesnici i njihovi pratioci bili sigurni. Otišli smo čak i korak dalje. Igrači će biti izolovani sa redovnim testiranjem i merama distance. Moramo to da uradimo kako bi opstali i kako bi se i ubuduće radovali ovakvom događaju.

Na turniru neće biti publike.

– Situacija je nažalost takva. Nema gledalaca, a i prisustvo medija biće ograničeno. Pres konferencije biće organizovane preko onlajn platformi. Učinićemo da svi koji želi budu prisutni na neki način.

Nedelju dana pre „Serbia opena“ biće organizovan čelindžer iz serija 125 na istom mestu, dok će se 22. maja održati WTA turnir iz serije 250, kao i čelindžer 22. jula u ženskoj konkurenciji.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Djordje Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.