08/03/21 - 15:09h

I san je danas pretvoren u javu!

 

U svakoj bajci postoje pomagači, obavezne prepreke koje junak treba da savlada da bi ostvario cilj. Pouka je uvek jasna, kratka i direktna.


Novak Djokovic

Tenis je bajka, junaka ima mnogo, a glavnu ulogu u toj bajci danas igra on. Uspeo je. Oborio je rekord. Verovatno najznačajniji i najzahtevniji na svetu. Sledeće nedelje, kada broj bude 312, značiće da je Novak Đoković punih 6 godina proveo na mestu broj 1 svetske ATP rang liste. Da li je svestan šta je upravo uradio? Da li razumemo kakav je to podvig?

Šaljiva slika koze koja se na engleskom piše kao GOAT mu praktično viri iza ugla. Danas je jedan specijalan dan. Jedan dečak je ostvario sve ono što je nekada želeo. Sve ono što je sanjao baš svaku noć.

Novak Djokovic - Intervju sa 7 godina

Prvi put u svojoj karijeri je do pozicije broj 1 došao nakon osvajanja Vimbldona 4. jula 2011. godine. Uz decenijsku turbulenciju pet puta se svraćao na tron da bi se nakon skoro deset godina još uvek nalazio na vrhu. Još uvek je ubedljivo prvi. 2177 dana ili 311 nedelja, odgovara mu sve. 22 nedelje je izgubio zbog nepredviđenih okolnosti. Bilo je upitno da li će uspeti.

Ali sanjao je. I taj san se danas pretvorio u javu.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.