29/08/23 - 01:46h

Savršen start, pa sunovrat: Težak udarac za Kecmanovića

 

Srpski teniser ispustio je odličnu priliku da se izbori za drugo kolo poslednjeg grend slema sezone.


M. Kecmanović6554
H. P. Variljas1776

Miomir Kecmanović

Slovio je Miomir Kecmanović za favorita protiv ne tako poznatog Huana Pabla Variljasa (74), i delovalo je na startu da će tu ulogu opravdati, ali…

Nakon lako dobijenog prvog seta, jedan od četiri naša predstavnika u muškom singlu nisu uspeo da privede posao kraju – Peruanac je slavio sa 1:6, 7:5, 7:5, 6:4.

Čudan je bio tok meča – bolje rečeno, igra obojice protivnika je drastično varirala. Kecmanović je u drugom setu uspeo da anulira zaostatak od 5:1 i izjednači na 5:5, ali je izgubio naredna dva gema.

Furiozno je Srbin krenuo u treću deonicu, poveo sa 3:0, ali je usledio novi zaokret. Variljas se vraća, pa ponovo pravi odlučujući brejk u 11. gemu seta, pre nego što ga je potvrdio za 2:1. Dobar momentum preneo je na teren i nakon pauze, odmah oduzeo protivnički servis i poveo 2:0. Miša se nije predao, vršio pritisak i u četvrtom gemu došao do prilike da vrati servis, ali je ispustio dve brejk lopte. Ispostaviće se da je rani brejk Variljasu bio dovoljan da meč privede kraju u svoju korist.

U drugom kolu Huan će se sastati sa domaćim teniserom Tejlorom Fricom koji je sa rutinskih 6:2, 6:1,6:2 bio bolji od sunarodnika Stiva Džonsona.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Miomir Kecmanović, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.