03/07/21 - 16:21h

“Sada se vidi da je bila prava odluka što sam preskočio Rolan Garos”

 

Kanadski teniser Denis Šapovalov za plasman u osminu finala savladao je Britanca Endija Mareja.


Foto: Getty Images Europe

Nakon pobede, Denis je rekao da mu više ne pravi razliku kada igra sa najboljim teniserima sveta.

– Na početku karijere, bio je faktor ako igram s nekim od najbolje četvorice. Ipak, sada sam već toliko puta igrao s njima da mi to ne pravi razliku, spremam se kao i za svaki drugi meč. Gledao sam mnogo Rodžerovih mečeva, prvi koji mi pada na pamet jeste njegovo istorijsko finale sa Rodikom ovde. – rekao je Šapovalov i nastavio:

– Kada je Endi ovde osvojio titulu, ja sam uzeo juniorski trofej. Mnogo sam se ugledao na njega, sećam se da sam gledao to finale sa Milošem (Raonićem). Dopada mi se njegova igra, uživao sam i dok sam gledao sada kada je igrao u drugom kolu.

Naredni protivnik biće mu Španac Roberto Bautista Agut.

– Veoma sam zadovoljan sezonom na travi. Preskočio sam Rolan Garos kako bi mi rame bilo u dobrom stanju za travu, sada se vidi da je to bila prava odluka, i zadovoljan sam zbog toga. Napredujem na travi tokom godinama, mislim da je bilo samo pitanje vremena i drago mi je što sam ostao strpljiv. Kada je reč o Robertu, to je još jedan težak meč. Nikada nismo igrali jedan sa drugim, ali on ne poklanja mnogo, moraću da zaradim pobedu. Očekujem dug meč.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Denis Šapovalov, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.