24/02/20 - 19:07h

“Rodžerovo odsustvo je udarac za tenis, ali što se mene tiče to ne menja ništa”

 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da to što je Rodžer Federer odustao od turnira u Dubaiju na njega nema nikakav uticaj.


Source: Getty Images AsiaPac

Đoković je takmičenje u Dubaiju započeo pobedom nad Malekom Džazirijem.

– Turnir je počeo na pravi način. Kao što sam rekao, nedostajalo mi je da igram ovde. Zaista sam uživao. Mnogo ljudi je bilo na tribinama. Radni je dan, zato bih posebno zahvalio svima što su došli. Meč je trajao sat vremena. Sve je prošlo kako sam i zamislio. Naravno, uvek postoje stvari koje mogu da budu bolje. Ali, zadovoljan sam kako je sve izgledalo. – rekao je on nakon meča.

Predstavnike medija zanimalo je da li odsustvo Rodžera Federera zbog operacije kolena ima neki uticaj na njega.

– Ne naročito. Rodžer je veoma važan za ovaj sport. Naravno da mi je žao što će propustiti sve turnire do sezone na travi. To je udarac za naš sport, a pogotovo za ovaj turnir gde je trebalo da brani titulu. Međutim, što se mog pristupa tiče, to nije promenilo ništa. Da je on u žrebu, mogli smo da se susretnemo tek u finalu. A do tada treba pobediti bar još četiri igrača.

Pre godinu dana u Dubaiju Švajcarac je došao do svoje 100. titule u karijeri, trenutno ih ima 103, a Novak se bori za svoju 79.

– Svestan sam toga, ali nije mi cilj da oborim taj rekord. Kao što sam već rekao, ove sezone sam fokusiran na prvo mesto na ATP listi, Olimpijske igre i Slemove.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Dubaiju, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.