23/02/20 - 21:15h

Najbolji od svih? Legendarna braća Brajan!

 

Oni nisu delo braće Grim i ne spadaju u selekciju njihovih bajki. Njihova priča je stvarnost i nisu je napisali za decu, napisali su je za ceo svet.


Bryan-Brothers

Sreća kada ultrazvuk kaže da je sve u redu ne može nijednom skalom da se izmeri, a kada kaže da će biti „duplo ili ništa“ tada radost stvarno nema granice. U razmaku od 2 minuta, na svet dolaze Majkl Karl, čuveni Majk i mlađi Robert Čarls, čuveni Bob. Da je ovo pripovetka, „Zlatoruni ovan“ bio bi Majk, a da je ovo crtani, „majstor“ bi bio Bob. Ipak, ovo nije ni jedno a ni drugo.

Prema nekim zapisima, blizanci u drugoj godini razviju „svoj jezik“, a legendarna braća su razvila i mnogo više od toga. Od porodične tradicije i juniorskih dana Majk i Bob su imali vrlo uspešnu karijeru. Kao juniori, osvojili su preko 100 turnira, a prvi turnir sa samo 6 godina. A kao profesionalci? Osvojili su sve što se osvojiti može!

    DA LI STE ZNALI?

  • Braća Brajan su ukupno u svojoj karijeri zaradili nešto preko 30 miliona dolara igrajući tenis.

Dva minuta mlađi Bob viši je od Majka cela dva centimentra, a karijera im je duga 22 godine. Da žive kao jedan govori i podatak da su svako jutro u danu kada imaju meč imali isti doručak. Dva jaja, seckano meso i tost. A zašto su najbolji? Sigurno ne zbog jaja i slanine. Poziciju broj 1 svetske dubl rang liste držali su ukupno 438 nedelja. Završavali su godinu kao najbolji dubl planete čak 10 puta. Od 178 finala, Bob i Majk su titulu uzeli 119 puta. Najbolji dubl svih vremena? Za mene to već jesu, ali ako ne mislite tako, zavirimo dublje u navedene podatke.

b brayan

Osvojili su sve što se osvojiti možejednostavno nije laž. Braća Brajan u svojoj kolekciji imaju sve trojefe iz serije Masters 1000 kategorije i ne samo to, imaju ih 39! Ali zlatni dubl masters nije ono najbolje što oni poseduju. Na tu slatku tortu sada ćemo da dodamo i šlag. Braća Brajan su odigrali 30 Grend Slem finala i kao pobednici izašli 16 puta. Igrali su 7 uzastopnih Grend Slem finala i jedini su dubl na svetu koji ima po 2 titule na sva 4 Grend Slema. Ajmo na onu tortu i jagodu da stavimo.

    DA LI STE ZNALI?

  • Bob Brajan u svojoj kolekciji ima i 7 Grend Slem titula u konkurenciji mešovitih parova. Majk ne zaostaje puno, on ima 4 takve titule.
  • Mlađi brat Majk igra desnom rukom, dok je Bob levoruk. Obojica igraju jednoručni bekhend.

Zlatni Brajan slem. Dobro ste pročitali. Bili su vlasnici sva 4 Grend Slema i u to vlasništvo dodali i zlatnu Olimpijsku medalju! Tortu ćemo išarati sa još par podataka, ali sada nema sumnje. Najbolji su svih vremena! Imaju 4 titule završnog mastera, titulu u Dejvis Kupu i 1108 pobeda u karijeri.

brothers brayan

Majk i Bob će u aprilu napuniti 42. godine i u martu će poslednji put nastupiti za svoju reprezentaciju na kvalifikacijama za Dejvis Kup, a završetak karijere su najavili na ovogodišnjem US Openu. I ako vas neko pita ko su oni, molim vas, odgovorite im baš ovako: Oni su savršen spoj u kineskoj filozofiji, savršena dvojnost u sistemu verovanja,oni su dva čoveka koja žive kao jedan.

Legendarna braća Brajan!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Braća Brajan, Dubl igrač, Grend Slem, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari: 1

 
STEVAN KOVACIC February 29, 2020 Odgovori

NAS NOVAK JE OGLEDALO OVE PLANETE

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.