23/02/20 - 21:15h

Najbolji od svih? Legendarna braća Brajan!

 

Oni nisu delo braće Grim i ne spadaju u selekciju njihovih bajki. Njihova priča je stvarnost i nisu je napisali za decu, napisali su je za ceo svet.


Bryan-Brothers

Sreća kada ultrazvuk kaže da je sve u redu ne može nijednom skalom da se izmeri, a kada kaže da će biti „duplo ili ništa“ tada radost stvarno nema granice. U razmaku od 2 minuta, na svet dolaze Majkl Karl, čuveni Majk i mlađi Robert Čarls, čuveni Bob. Da je ovo pripovetka, „Zlatoruni ovan“ bio bi Majk, a da je ovo crtani, „majstor“ bi bio Bob. Ipak, ovo nije ni jedno a ni drugo.

Prema nekim zapisima, blizanci u drugoj godini razviju „svoj jezik“, a legendarna braća su razvila i mnogo više od toga. Od porodične tradicije i juniorskih dana Majk i Bob su imali vrlo uspešnu karijeru. Kao juniori, osvojili su preko 100 turnira, a prvi turnir sa samo 6 godina. A kao profesionalci? Osvojili su sve što se osvojiti može!

    DA LI STE ZNALI?

  • Braća Brajan su ukupno u svojoj karijeri zaradili nešto preko 30 miliona dolara igrajući tenis.

Dva minuta mlađi Bob viši je od Majka cela dva centimentra, a karijera im je duga 22 godine. Da žive kao jedan govori i podatak da su svako jutro u danu kada imaju meč imali isti doručak. Dva jaja, seckano meso i tost. A zašto su najbolji? Sigurno ne zbog jaja i slanine. Poziciju broj 1 svetske dubl rang liste držali su ukupno 438 nedelja. Završavali su godinu kao najbolji dubl planete čak 10 puta. Od 178 finala, Bob i Majk su titulu uzeli 119 puta. Najbolji dubl svih vremena? Za mene to već jesu, ali ako ne mislite tako, zavirimo dublje u navedene podatke.

b brayan

Osvojili su sve što se osvojiti možejednostavno nije laž. Braća Brajan u svojoj kolekciji imaju sve trojefe iz serije Masters 1000 kategorije i ne samo to, imaju ih 39! Ali zlatni dubl masters nije ono najbolje što oni poseduju. Na tu slatku tortu sada ćemo da dodamo i šlag. Braća Brajan su odigrali 30 Grend Slem finala i kao pobednici izašli 16 puta. Igrali su 7 uzastopnih Grend Slem finala i jedini su dubl na svetu koji ima po 2 titule na sva 4 Grend Slema. Ajmo na onu tortu i jagodu da stavimo.

    DA LI STE ZNALI?

  • Bob Brajan u svojoj kolekciji ima i 7 Grend Slem titula u konkurenciji mešovitih parova. Majk ne zaostaje puno, on ima 4 takve titule.
  • Mlađi brat Majk igra desnom rukom, dok je Bob levoruk. Obojica igraju jednoručni bekhend.

Zlatni Brajan slem. Dobro ste pročitali. Bili su vlasnici sva 4 Grend Slema i u to vlasništvo dodali i zlatnu Olimpijsku medalju! Tortu ćemo išarati sa još par podataka, ali sada nema sumnje. Najbolji su svih vremena! Imaju 4 titule završnog mastera, titulu u Dejvis Kupu i 1108 pobeda u karijeri.

brothers brayan

Majk i Bob će u aprilu napuniti 42. godine i u martu će poslednji put nastupiti za svoju reprezentaciju na kvalifikacijama za Dejvis Kup, a završetak karijere su najavili na ovogodišnjem US Openu. I ako vas neko pita ko su oni, molim vas, odgovorite im baš ovako: Oni su savršen spoj u kineskoj filozofiji, savršena dvojnost u sistemu verovanja,oni su dva čoveka koja žive kao jedan.

Legendarna braća Brajan!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Braća Brajan, Dubl igrač, Grend Slem, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari: 4

 
STEVAN KOVACIC February 29, 2020 Odgovori

NAS NOVAK JE OGLEDALO OVE PLANETE

 
Jovan February 27, 2023 Odgovori

ako nole Bude igramo do 40.godine mozda dostigne results I slave brace brajan a mozda cak I only amerikanca koji je igramo veoma davno mi

 
Jovanjovan February 27, 2023 Odgovori

nazalost ne postoje kriterijumi za najboljeg jer bi to mnogi mogli da se proglase davno da ne cekaju federerom nadala I noleta Ali bi nole po objektivnim kriterijumi siguran Sam usao u prvih reset na svetu ikada

 
Jovanjovanivan February 27, 2023 Odgovori

tesko je postati objektivne kriterijume pa je samim tim besmisleno I govori KO je najbolji moze se reci da od tada do tada vremenski a svih vremena to je besmisleno sta da kaze alkaraz koji je vec postavio sada neke rekorde koje Niko od sadasnjih igraca neka moze nikada dostici jer bi se morali mnogo podmladiti zato je to besmisleno

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.