08/09/20 - 14:09h

RG: Šampionka neće u Pariz, Serena se dvoumi zbog publike

 

Aktuelna šampiona Rolan Garosa Ešli Barti neće putovati u Pariz da brani titulu.


Vilijams

Ona je istakla da još uvek ne želi da putuje zbog koronavirusa, ali i da nije mogla da se adekvatno pripremi za turnir.

– Ovo je bila teška odluka, ali nažalost neću se ove godine takmičiti u Evropi. Prošlogodišnji Rolan Garos je bio najdivniji u mojoj karijeri i ovo nije odluka koju sam lako donela. Dva su razloga ovakve odluke. Prvi je rizik po zdravlje koji i dalje postoji zbog korona virusa, a drugi su moje pripreme, koje nisu bile idealne jer moj trener nije mogao da radi sa mnom zbog zatvaranja granica u Australiji.

Pod znakom pitanja je i učešće Serene Vilijams, koja se dvoumi oko odlaska nakon što su organizatori saopštili da će biti publike.

– Ja sam malo rezervisana zbog određenih zdravstvenih problema, trudim se da izbegavam javna mesta jer sam bila u lošem stanju u bolnici nekoliko puta. Ne želim da završim opet u toj poziciji. Trudim se da držim distancu od četiri, umesto dva metra. Razgovaraću sa organizatorima da vidim kako će funkcionisati to sa publikom, kako ćemo biti zaštićeni. Oni moraju da donesu najbolju odluku za sebe, ja moram da donesem najbolju odluku za svoje zdravlje. Ne znam koliko će biti ljudi i koliko blizu, mnogo je faktora uključeno. – rekla je ona.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ešli Barti, Grend Slem, Rolan Garos, Serena Vilijams, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.