12/09/21 - 10:20h

Radukanu: Nadam se da dolazi nova generacija

 

Nova šampionka US opena Ema Radukanu rekla je da je znala da će u finalu morati jako da se bori za svaki poen.


Foto: Getty Images North America

Osamnaestogodišnjakinja je za titulu savladala Lejlu Fernandez nakon nešto manje od dva sata igre rezultatom 6:4, 6:3.

– Želim da čestitam Lejli i njenom timu na sjajnom turniru. Igrala je fenomenalan tenis, pobedila je vrhunske teniserke i nadam se da ćemo odigrati još mnogo mečeva, pa i gren slem finala. Ona je veliki borac, znala sam da moram duboko da kopam za svaki poen. Molila sam se da posle pada ne napravim duplu grešku, na brejk lopti. Ali sam ostala u trenutku i prošla sam proces u mojoj glavi. – rekla je Ema.

Britanska je postala prva teniseka u istoriji koja je do trofeja na US openu došla preko kvalifikacija.

–Dubina i kvalitet u ženskom tenisu je sjajan, svako može da osvoji bilo koji turnir. Nadam se da dolazi nova generacija i da ćemo ići stopama legendi kao što je Bili Džin King koja je ovde. Ali i Virdžinija Vejd. Mnogo mi znači što je Virdžinija ovde, Tim Henman takođe, to mi je davalo veru da mogu da pobedim.

Poražena Lejla Fernandez rekla je da se nada da će i sledeće godine doći na US open.

– Definitivno je to bio veoma težak meč za obe. Nažalost, napravila sam mnogo grešaka u ključnim momentima i ona je to iskoristila. Ema je odigrala sjajn turnir, i čestitam joj. Ja se nadam da ću se vratiti ovde i sledeće godine. – Trenutno se osećam veoma razočarano. Ali nadam se da će me motivisati da budem bolja na treningu i da se bolje spremim za sledeću ovakvu priliku. Ali srećna sam zbog načina na koji sam se predstavila ovde i kako sam izgledala na terenu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniserke, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.