20/04/20 - 10:32h

Puij: Kako sada stvari stoje, ne vidim da teniska sezona može da se nastavi

 

Francuski teniser Lukas Puij rekao je da tenis neće moći da se nastavi dok svi igrači ne budu bili potpuno slobodni da putuju.


zimbio.com

Teniska sezona je zbog korona virusa suspendovana barem do sredine jula, a taj period bi mogao da se produži.

– Nisam za potpuni prekid sezone, naprotiv. Stvarno želim i jedva čekam da se sezona nastavi tako da možemo da igramo, osetimo pritisak, sav adrenalin koji takmičenja donose. Nažalost, kako sada stvari stoje, ne vidim da teniska sezona može da se nastavi. Naš sport je malo drugačiji od ostalih, u smislu da igramo svake nedelje, igramo u različitim zemljama, na različitim kontinentima. Sve dok igrači ne budu bili slobodni da putuju kako žele, ne može da se nastavi sezona. Bilo bi nepravedno za Amerikance da ne mogu da dođu na Rolan Garos ili za Francuze da ne mogu otići na US open. Mislim da većina ljudi misli isto. Kada vidite kako se bolest brzo širi u ovom trenutku, biće veoma komplikovano za organizatore u SAD, Francuskoj, Španiji, Italiji… – rekao je Puij i dodao:

– Čuo sam da je zatvaranje granica počelo i u Južnoj Americi. To utiče na ceo svet. Proći će mnogo, mnogo vremena dok se stvari ne vrate u normalu, kao što je bilo ranije.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Lukas Puij, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.