26/10/21 - 15:17h

Premijer Viktorije: Nema tu šta mnogo da se kaže, morati da budete vakcinisani da biste došli

 

Premijer australijske države Viktorija Danijel Endruz ne menja stav po pitanju toga da li će nevakcinisani igrači moći da se takmiče na prvom grend slemu sezone.


Izvor: melbourne sports tours

Nedavno se u javnosti pojavila informacija da bi i nekacinisani učesnici turnira mogli da ušu u državu, uz veće mere predostrožnosti nego što bi ih imali oni koji su primili dve, odnosno tri doze vakcine.

Međutim, nakon toga ponovo se oglasio premijer Viktorije.

– Pokušajte da uđete u SAD, većinu Evrope, razne delove Azije a da niste vakcinisani. Nećete dobiti vizu. Zašto bi onda ovde bilo drugačije? Ne mislim da ima tu mnogo šta da se kaže, ako želite jednu od tih viza ili da dođete ovde, morate da budete vakcinisani duplom dozom. – rekao je Endruz za Radio ABC i nastavio:

– Svi ljudi koji će gledati Australijan open će biti dvostruko vakcinisani, svi tokji tamo rade takođe. S razlogom stoji to da ako želite da uđete u zemlju i budete deo turnira, da morate biti vakcinisani.

Sa druge strane, ministar sporta Martin Pakula je za Radio 3AW rekao je da se oko toga još uvek pregovara:

– I dalje rešavamo stvar sa Tenis Australija i Komonveltom oko toga da li da se nevakcinisanim dozvoli ulazak u Australiju uopšte i ako se dozvoli, pod kojim će to uslovima biti dozvoljeno. Ne očekujemo da se to reši za barem još par nedelja. Na kraju, to će biti federalna odluka ko i pod kojim uslovima može u zemlju. I dalje smo u pregovorima, razgovaramo sa Tenis Australija koji takođe razgovara sa Komonveltom. Rešićemo sve to i igrači će imati vremena da shvate kakva će biti pravila. Jedino što smo ih već uverili je to da će vakcinisani igrači biti tretirani isko kao bilo koji vakcinisani koji želi da uđe u zemlju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.