21/10/21 - 19:24h

Budući lider, Miomir Kecmanović

 

Još jedan dobar teniser iz redova naših najboljih.


Miomir Kecmanović

Prvi put je zaigrao tenis sa samo četiri godine u jednom teniskom kampu na Zlatiboru. Bio je talentovan i već je u ranoj fazi svog detinjstva beležio veoma dobre rezultate. Bio je najbolji junior Srbije. Veoma je brzo napredovao. Rođen u porodici uglednih hirurga, Miomir Kecmanović je svoj teniski put odlučio da nastavi na Floridi u Americi u Akademiji čuvenog Nika Boleterija. Tu je dobio priliku da trenira u najboljim uslovima i sa najboljim teniskim stručnjacima. Već po samom dolasku, Miomir je svrstan u elitnu grupu mladih tenisera.

Veoma rano je osvajao turnire u kategorijama starijim od njegovog godišta, bio je dvostruki prvak države do 12. godine, a bio je i svetski prvak za tenisere rođene 1999. godine kada je imao 11 godina. Ne samo da je bio juniorski prvak Srbije, Kecmanović je bio i najbolji junior sveta. 2015. godine osvojio je najprestižniji juniorski turnir Oranž bol(eng. Orange bowl) gde je u finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa u tri seta. Nakon toga odigrao je i juniorsko finale US Opena gde ga je porazio Kanađanin Feliks Ože Alijasim. Za reprezentaciju je bio pozvan kao rezervni igrač 2016. godine.

Miomir Kecmanovic

Do profesionalne konkurencije došao je 2017. godine i tada sve što se dešavalo u juniorskim danima treba veoma brzo da se i zaboravi. Prva ATP pobeda mu je bila protiv 56. igrača sveta, Leonarda Majera, a svoje prvo finale odigrao je na turniru u Antaliji. Pored Đerea i Lajovića, Kecmanović je takođe uspeo da dođe do ATP titule koju je osvojio prošle godine u Austriji na turniru serije ATP 250 u Kicbilu. Nabolji plasman u karijeri mu je bila 38. pozicija,a trenutno se nalazi na 63. mestu. Na sva 4 grend slema je uspevao da dođe do drugog kola, a u karijeri je pobedio u 55 mečeva od 114 odigranih.

Miomir Kecmanović ima samo 22 godine i sigurni smo da je pred njim dugačak i uspešan put. Ove godine mu ide slabije nego prethodne, ali znamo da se u tenisu veoma lako stranice okreću i da vremena za prošlost nema. Na ATP kupu nije nastupao ali ga svakako očekujemo u narednim godinama kao lidera srpske reprezentacije.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Miomir Kecmanović, Teniseri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.