04/05/20 - 11:42h

“Počeo sam sezonu zaista loše, a onda ostvario najbolji rezultat u životu”

 


Italijanski teniser Fabio Fonjini je za “Behind The Racquet“ pričao o periodu pre osvajanja Mastersa u Monte Karlu prošle godine, najveće titule u njegovoj karijeri.


Fabio Fonjini

– Za mene je najgori deo godine između decembra i januara, kada sam blizu toga da ponovo letim avionom. Imam duge pripreme, viđam se sa prijateljima, idema na dobre večere, a onda se vraćam na put. Uvek se razbolim nekoliki dana pre nego što treba da idem – nekada groznica, nekad kašalj, i samo kažem sebi da će sve biti u redu, tako je već desetak godina. Dešava se jer je to kao deo nekog drugog života, prilika da budem kod kuće sa porodicom i prijateljima. I dalje treniram, ali imam priliku da se viđam sa svima, što nije slučaj tokom sezone. Sećam se kada nam je prvo dete imalo osam meseci, Flavija i ja bili smo u Majamiju na pripremama – bio je to jedinstven period, a onda sam morao u Australiju i počeo sam da plačem kao beba. Nisam mogao da zamislim da ih ostavljam.

Počeo sam sezonu zaista loše, do sezone na šljaci sam nekoliko puta izgubio u prvom kolu. Govorio sam sebi da mi treba odmor, da treba da treniram i da se spremim za Monte Karlo. Bio sam sâm u Južnoj Americi i u Majamiju, osećao sam se usamljeno. Nekako sam pronašao motivaciju, a u prvom kolu Monte Karla gubio sam 6:4, 4:1 i brejk lopta. Ne samo da sam preokrenuo, već sam i osvojio turnir – trudio sam se više nego inače da se vratim u taj prvi meč i na kraju je to ispao najbolji rezultat u mom životu. – napisao je Fonjini.

Na kraju, on je rekao da je njegova prva strast fudbal.

– Bilo je vremena kada bih radije igrao fudbal, ali je teško to reći kada mi je tenis dao život kakav imam. Teško je jer je tenis sada posao, nije sport… Fudbal je moj najdraži sport i gledam ga kad god mogu. Fudbal je neverovatan, ali opredelio sam se za tenis jer mi je on davao odgovornost koja mi je bila potrebna – samo je moja odgovornost i za poraz i za pobedu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Fabio Fonjini, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.