21/01/21 - 22:30h

Pelja: Veoma sam iznenađen što Nadal i Tim ćute

 

Argentinski teniser Gvido Pelja rekao je da je iznenađen što se Rafael Nadal i Dominik Tim ne izjašnjavaju po pitanju uslova koje ugrači imaju u Melburnu.


Foto: : Getty Images Europe

Mnogi teniseri i teniserke negoduju zbog uslova karantina, pogotovo oni koji su u potpunoj izolaciji i koji dve nedelje neće moči ni da treniraju van svojih soba.

– Veoma sam iznenađen što Rafael Nadal i Dominik Tim ćute. Oni su u Adelejdu, a mi ostali u Melburnu i očekivao sam neku reakciju o svemu što se ovde dešava. Nisam od onih koji bi za nekoga dali život, ali Novak Đoković bar preuzima neku inicijativu. Nije ni da me to posebno boli jer niko nema obavezu da nešto kaže, ali moram da kažem da mi se ne dopada to što je toloko očigledno Nadalovo i Timovo ćutanje po pitanju svega ovoga oko karantina. Ali, naravno, uvek ima ljudi koji misle drugačije, tako je kako je. – rekao je Pelja.

Kako ističe, on u ovim uslovima igra turnire isključivo zbog novca:

– Dok god traje pandemija, moramo da prihvatamo pravila i da veoma pametno biramo turnire na kojima ćemo učestvovati. U ovom momentu, prioritet mi je ekonomija, igram za nagrade, to je moj posao. Kada bih recimo bio u Iznerovoj ekonomskoj situaciji, da čak i ne pominjem Federera, lako bih odlučio da ostanem sa porodicom, ne bih ni ja došao da igram. Oni koji organizuju turnire zainteresovani su samo za trojicu igrača, za onu trojicu koja imaju poseban karantin u Adelejdu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.