11/06/21 - 23:56h

“Ovo je sigurno najbolji meč koji sam odigrao u Parizu”

 

Nakon pobede nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa, Novak Đoković rekao je da mu je to bio najbolji meč koji je odigrao u Parizu.


Source: Getty Images AsiaPac

Novak je slavio preokretom sa 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:2 i time postao prvi teniser u istoriji koji je savladao Rafu na Rolan Garosu nakon izgubljenog prvog seta.

– I moje je zadovoljstvo da igram protiv Rafe jedan ovakav meč. I ovo je sigurno najbolji meč koji sam odigrao u Parizu. I jedan od mečeva u sjajnoj atmosferi sa neverovatnom energijom sa tribina. Za navijače i jednog i drugog igrača… Sve je bilo fantastično. Jako je teško naćin reči da se opiše kako je posebno igrati sa Rafom ovde. Teško je objasniti i koliki je pritisak igrati sa Rafom ovde. A pritisak je privilegija. Gledam da unapredim svoj karakter, da se unapredim kao osoba, naravno i u tenisu.. – rekao je Novak posle pobede na terenu.

I kada je izgubio prvi set, Novak je verovao u pobedu.

– Uslovi su očigledno drugačiji uveče i tokom dana. Lopte su sada manje odskakale. Mislim da sam imao osećaj da ima više šljake nego što treba. Možda je to bilo i zbog vlage. Dobili smo okruženje drugačije tako… Znao sam i posle 0:5 da imam šansu za pobedu.

On će se za šampionsku titulu boriti sa Grkom Stefanosom Cicipasom koji je ranije tokom dana savldao Aleksandra Zvereva.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.