30/06/21 - 17:39h

Oglasili se organizatori: Svakim novim mečom teren će postati sigurniji

 

Tokom prva dva dana takmičenja na Vimbldonu, mnogo se igrača žalilo na podlogu.


Vimbldon

Igrači su proklizavali mnogo više nego inače, posebno na Centralnom i terenu broj 1, gde su Adrian Manarino i Serena Vilijams bili prinuđeni da zbog povreda predaju svoje mečeve.

Organizatori trećeg grend slema sezone oglasili su se ovim povodom.

– Priprema travnatih terena je bila ista i rađena je po posebnim standardima kao proteklih godina. Svaki teren je proveravan od strane supervizora, sudijske kancelarije i tima radnika koji održavaju terene, svi su bili zadovoljni uslovima i dali su dozvolu za igranje. Vremenski uslovi u prva dva dana su bili najvlažniji koje smo imali u skoro deset godina, što je zahtevalo da krov na Central kortu i Terenu 1 bude zatvoren u dužem periodu. – naveli su oni u saopštenju i dodali:

– Ovo je vreme kada je trava najzelenija, što rezultira dodatnom vlažnošću na nečem što smatramo prirodnom podlogom. Svakim novim mečom koji se odigra teren će postati sigurniji. Tim radnika i Institut za istraživanje travnatih terena proveravaju čvrstinu terena svakog jutra kako bi tereni imali pravi nivo vlage i kako bi se igralo u kontinuitetu. Iskusili smo do sada skoro sve kombinacije vremenskih uslova. Timovi primenjuju poslednju tehnologiju, pripremeju se za sve vremenske promene i reaguju na dnevnoj bazi u skladu sa uslovima. Nastavićemo da pratimo ova očitavanja i prilagođavamo plan o zaštiti trave na odgovarajući način.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.