16/01/21 - 16:01h

Od marta računanje ATP poena po starom sistemu

 

Predsednik ATP Andrea Gaudenci najavio je da će od sredine marta sistem bodovanja na turnirima da se vrati na staro.


Od marta prošle godine igračima se nisu oduzimali bodovi koje su branili, jer se zbog pandemije veliki broj turnira nije igrao. Gaudienci je najavio da će od sredine marta sistem da se vrati na staro, a igrači će braniti bodove iz 2019. ili 2020. godine, zavisi kada su ih više osvojili.

– Nadamo se da ćemo od marta ponovo moći da nastavimo da tradicionalnim računanjem ATP liste i ATP trke za Torino koja računa rezultate u 2021. Tako će biti sve dok smo u stanju da održimo veliki broj turnira. Kalendar ćemo osvežavati svaka tri meseca. Nadamo se povratku u normalu do jeseni zahvaljujući vakcini. Bio je ovo težak period. Svi turniri održani posle zaključavanja pretrpeli su gubitke. Grend slemovi i Mastersi su odoleli izazovima uzrokovanim pandemijom, ali za turnire u seriji ATP 250 bio je to težak period. Spremni smo da pomognemo ovim turnirima. – rekao je on.

Ovo bi značilo da će Đoković 2000 bodova sa Australijan opena braniti tek naredne godine, što dovodi do toga da će sasvim sigurno 8. marta stići rekord Rodžera Federera po broju nedelja na ATP rang listi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.