28/05/24 - 23:05h

Novak: Zadovoljan sam, ide u pozitivnom smeru

 

Novak Đoković zabeležio je pobedu u prvom kolu Rolan Garosa.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

On je u tri seta bio bolji od Pjer Ig Embera.

-Ovo je stadion na kojem je sjajna atmosfera, jasno je da sam igrao protiv Francuza, da su navijali za njega. Posle 12 meseci, stvarno je uživanje biti ovde. Mnogo sam velikih mečeva odigrao ovde, veliki je izazov osvojiti Rolan Garos, to je jedna velika planina koju treba preći. Takođe, znam da su svi mečevi ovde uveče da su drugačiji. Dugačak je dan. Treba čekati sve, ali stvarno hvala vam svima na atmosferi večeras. – rekao je Novak.

Namučio ga je Francuz u drugom setu.

– I dalje ostajem pri onome što sam rekao na prvoj konferenciji. Monte Karlo, Rim, Ženeva, igrao sam sjajno prve mečeve, a drugi i treći bili su drugačiji. Mislim da sam odigrao čvrsto, dobro, ali ne uzbuđujem se. Mogao sam bolje na riternu, ali treba i odati priznanje njemu, sjajno je servirao, kik servis mu je odličan, čitao je i moje pozicije, vešt je. Pobeda u tri seta, igrao sam dobro kada je bilo najpotrebnije, bio sam fokusiran. Zadovoljan sam početkom, ide u pozitivnom smeru.

Novak je govorio i o meču između Rafaela Nadala i Saše Zvereva.

– Mislim da je igrao mnogo bolje nego u Barseloni i Rimu. Drugi i treći set bili su gusti, možda bi otišlo u drugom smeru da je dobio jedan od ta dva seta. Zverev je odlično servirao, Rafa nije imao sreće sa žrebom… Ne sećam se kada sam poslednji put gledao uživo jedan meč na ovom nivou, sa izuzetkom Dejvis kupa. Iga je bila tu, Alkaraz takođe, svi smo želeli da vidimo kakva će biti atmosfera, tog možda poslednjeg Rafinog trenutka na RG, ali izgleda da neće biti tako.

Rival u drugoj rundi biće mu Karbaljes Baena.

– Španac, odrastao je na ovoj podlozi, specijalista za šljaku, veliki borac. Nema velika oružja, nešto što odskače da je mnogo snažno, ali svuda je solidan – forhend, bekhend, serrvis ritern. Ne poklanja mnogo, moraću dobro da zaradim svoju pobedu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.