18/05/24 - 18:10h

Stvarno najbolja: Iga Švjontek pokorila i Rim!

 

Još jednom pokazala da je najbolja na svetu!


Source: Getty Images AsiaPac

Još lakše nego pre par nedelja u Madridu, Iga Švjontek savladala je svoju najveću rivalku, Arinu Sabalenku. U finalu WTA turnira u Rimu, Poljakinja je slavila sa 6:2, 6:3, za tačno sat i po igre.

U prvom setu nije bilo dileme – Iga je načela rivalku brejkom u trećem gemu, potom je napravila još jedan i lako povela u setovima. Mogla je Ruskinja već na startu drugog seta da načini brejk, ali je Iga tada imala spreman odgovor. Spasila je i dve vezane brejk lopte, potom još tri. Imala je Sabalenka priliku i u četvrtom gemu, ponovo je vodila sa 40:15 na servis rivalke, ponovo je Iga spasila dve vezane brejk prilike Ruskinje.

I kad već sve te prilike Sabalenka nije iskoristila, stigla je kazna. Iga je u sedmom gemu došla do prve brejk lopte i odmah je iskoristila. Zatim je i potvrdila brejk na svoj servis i povela sa 5:3, a onda rutinski odservirala za novu titulu.

Nakon turnira u “Večnom gradu”, Švjontek će ostati prva na WTA listi, a Sabalenka druga, s tim što će bodovna razlika dodatno porasti, pa će Poljakinja imati 3.557 poena više.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Iga Švjontek, Masters, Masters u Rimu, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.