01/11/21 - 12:45h

Novak: Veoma je važno da dobro startujem u Parizu

 

Novak Đoković ove nedelje takmičiće se na Mastersu u Parizu.


Novak Djokovic (Photo by Saeed KHAN / AFP)

Ukoliko bi osvojio titulu, Novak bi osigurao prvo mesto na vrhu ATP liste do kraja godine.

– Borba za prvo mesto se vodi između Medvedeva i mene i realno se nalazim u sjajnoj poziciji. Cilj do kraja godine je da ostanem na prvom mestu ATP liste i da napravim dobar rezultat sa Srbijom u Dejvis kupu. – rekao je on.

On će se boriti za šestu titulu na ovom Mastersu.

– Drago mi je što sam se vratio. Odlično sam trenirao u proteklih nekoliko nedelja. Volim ovde da igram i to mi daje dovoljno samopouzdanja da znam da mogu daleko da doguram ovde. Jedini problem bi mogao da bude nedostatak takmičarskih mečeva. Zbog toga je veoma važno da dobro počnem i da iz meča u meč budem sve bolji.

Novak na turnirima nije igrao od US opena kada ga je u finalu savladao Danil Medvedev koji ga je time sprečio da osvoji kalendarski slem.

– Naučio sam tokom svih ovih godina da se nosim sa porazima i da iz njih učim. US open može da se gleda kao da je došao i u najboljem i u najgorem trenutku. Naravno da sam razočaran što sam izgubio, ali sa druge strane osetio sam podršku i navijanje kakvo nikada nisam dobio u Njujorku. To je pobeda, koja je nekada mnogo važnija od one na terenu. Bio sam nadomak cilju, ali mi je nedostajao jedan korak. Sa druge strane to mi daje ogroman motiv za budućnost da treniram i da shvatim šta to još treba da popravim da bih to uradio.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Masters u Parizu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.