06/06/21 - 13:23h

Novak: Uvek može nešto da se nauči gledajući Rafu, pogotovo na šljaci

 

Novak Đoković rekao je da mu je čast što ga porede sa šampionom Formule 1 Luisom Familtonom.


Australian Open in Melbourne, Australia, January 2020.

Tokom konferencije za novinare posle Novakovog plasmana u osminu finala, novinari su ga pitali da prokomentariše izjavu legendarnog Džima Kurijera koji ga je uporedio sa bolidom Luisa Hamiltona.

– Čast mi je da me porede sa Luisom. Poštujem Luisa i sve što on radi u karijeri, kao i ono što radi van terena – pokušava da prošiti svest o zaštiti životinja i pravima životinja. Njegov brend je raznovrstan, zaista me inspiriše, i mnoge druge sportiste. – rekao je Novak i nastavio:

– Ne želim da govorim o svojoj vožnji u kontekstu Luisovom imea. Iskreno, malo me je sramota da govorimo o tome u istoj rečenici sa Luisom Hamiltonom. Volim da vozim brzo, ali moram da poštujem pravila, ha-ha. Nikada se nisam trkao. Ta analogija, moja igra sa bolidom Formule 1, zadovoljstvo mi je da to čujem.

Na pitanje da li može nešto da nauči dok gleda Rafaela Nadala kako igra na šljaci, on je odgovorio:

– Naravno da se uvek mogu videti određeni detalji i učiti od najboljih na svetu. Ipak, imamo potpuno drugačije stilove igre na svakoj podlozi. Imam svoj autentični stil koji sam razvio tokom godina, ali definitivno uvek može nešto da se nauči gledajući Rafu, pogotovo na šljaci. Smatram sebe teniskim učenikom i učenikom sporta, nezavisno od uspeha koji su iza mene. Uvek mogu da naučim nešto, ne samo od Nadala, nego od bilo kojeg tenisera i teniserki. Nekada slučajno gledanje snimka nekih mečeva može da te naveden da uvidiš nešto i primeniš u igri. Trudim se da u tom smislu imam otvoren um kada god gledam tenis.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.