28/06/22 - 17:27h

Novak: Sva vladajuća tela tenisa nas ignorišu, ne žele da postojimo

 

Novak Đoković govorio je o PTPA, teniskoj organizaciji koju je pre skoro dve godine osnovao zajedno sa Vasekom Pospišilom.


Novak Djokovic

Ova organizacije osnovana je u cilju toga da bi igrači uspeli da ostvare veća prava nego što je to bilo do sada.

– Skoro dve godine je prošlo od osnivanja PTPA, i sve što smo do sada doživeli od strane svih mogućih vladajućih tela muškog i ženskog tenisa je – ignorisanje. Jasno su nam stavili do znanja da ne žele da da mi postojimo, što je motiv više za nas da se izborimo za svoje mesto – koje zaslužuje svaki igrač. Iako se ne priča o tome puno, u tenisu ne postoji ni jedna asocijacija koja se bravi pravima igrača u potpunosti. – rekao je Novak na konferenciji za novinare.

Ogranizacija je skoro dobila novog direktora.

– Najnovija vest od pre nedelju dana je da imamo našeg novog izvršnog direktora, koji je radio u igračkim sindikatima američkog fudbala. Iako nije radio u tenisu, ima veliko iskustvo u formiranju i rukovođenju sindikatom igrača koji je deo jednog velikog globalnog sporta. Mislim da će on značajno da doprinese u formiranju strukture sistema. Dosta smo komunicirali u poslednje vreme o strategiji koja bi mogla da nam donese željene rezultate.

Poteškoće na koje su naišli nisu pokolebale Đokovića.

– Ova naša, novopečena i formirana pre godinu i po dana – će sigurno postojati i jačati iz dana u dan, a to podrazumeva proces koji ume da traje duže. Da smo mi eventualno prihvaćeni, da nam je dato mesto za stolom i kredibilnost – stvari bi išle mnogo brže, ali to nije slučaj. To vreme nameravamo da iskoristimo u pripremanju strategije da bismo se izborili za mesto na pregovaračkom stolu – za kojim se donose velike odluke koje su vezane za poslovnu stranu i pravila ovog sporta, teme na koje igrač ne može da utiče jer mu nije dato pravo glasa. Jasno, mi nameravamo da to promenimo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.