19/01/21 - 16:20h

“Novak nije poslao zahteve, već sugestije”

 

Direktor Australijan opena Kreg Tili rekao je da Novak Đoković organizatorima nije poslao zahteve, već sugestije.


Foto: Jason McCawley/Getty Images AsiaPac

Srpski teniser je ispred PTPA zatražio bolje uslove za igrače koji će vreme provesti u karantinu bez mogućnosti treninga, ali su vlasti Viktorije odbile sve njegove predloge.

– Što se tiče Novaka Đokovića, on je napisao poruku, to nisu bili zahtevi, već sugestije. I on takođe razume šta znače ove dve nedelje karantina…Svaki igrač koji je došao ovde znao je da ako su bili bliski kontakt ili pozitivni na testu da će ovo biti uslovi koje će morati da ispoštuju. – rekao je Tili i dodao:

– Od početka se očekivalo da će na tim letovima biti nekoliko pozitivnih slučajeva. Što se nas tiče, pokušaćemo da odradimo svoj deo, da pokušamo da izjednačimo uslove za sve što je više moguće.

Prvi čovek tenisa u Australiji svestan je da su uslovi za igrače teški.

– Znam da su u pitanju elitni sportisti kojima je teško da održavaju formu dok su u hotelskoj sobi. To je njihov doprinos tome da imaju privilegiju da se, po izlasku iz istih, takmiče za nagradni fond od 80 miliona dolara. Imali smo video pozive sa više od 500 igrača i većina njih je srećna što je ovde i što imaju priliku da se takmiče i na turnirima pre Australijan opena. Izveštaji koje čitamo i ono što pojedini govore ne predstavljaju većinu. Bićemo oštri prema onoj manjini koji nema pravi pristup stvarima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
ptica plava January 19, 2021 Odgovori

Novak nikad ne bi bio tako neuljudan da tamo gde je gost – uputi spisak zahteva… Ali kao sportista sa najvećim kredibilitetom sigurno je imao predloge za poboljšavanje uslova treninga drugih spotista… Zlonamernici su jedva dočekali da migu da opletu po njemu…

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.