05/07/22 - 21:38h

Novak: Nakon drugog seta sam odigrao ‘novi’ meč

 

Novak Đoković rekao je da se u duelu sa Janikom Sinerom od trećeg seta osećao mnogo drugačije nego u prva dva seta.


Novak Djokovic

Novak je izgubio prva dva seta, ali je uspeo da napravi preokret i dobije meč

– Uzbudljiv meč. Prva dva seta za mene nisu bila uzbudljiva. Odigrao sam posle toga ’nov’ meč. Na početku trećeg seta sam mu oduzeo servis. Kada sam to uradio, osećao sam da sam ga izbacio iz ritma i pronašao svoj. Da, bila su to dva različita meča, osećao sam se potpuno drugačije od početka trećeg seta. – rekao je on.

Srbin je na terenu rekao da je u pauzi između drugog i trećeg seta u svlačionici imao razgovor sa sobom, a sada je pojasnio da taj razgovor nije bio agresivan.

– Ne baš. Bio je to motivacioni razgovor, pozitivan. Pokušavao sam da negativne i loše trenutke preokrenem u nešto pozitivno, pokušao sam da reanimiram sebe na neki način. To sam isto uradio i kada sam gubio 2-0 protiv Cicipasa u finalu Rolan Garosa. Ne radi uvek, ne postoji garancija da će uvek raditi. Osećao sam da nešto moram da promenim. Nisam igrao dobro, nisam se dobro osećao na terenu, Siner je dominirao. Srećom, na grend slemu se igra pet setova, imao sam priliku da se vratim.

Na pitanje šta se dogodilo u prva dva seta, on je odgovorio:

– Počeo sam dobro, imao sam 4-1 i šansu za dupli brejk. Servirao je dobro. Igrao sam protiv vetra i odigrao loš gem, dve duple, dva promašena drop-šota i sve se okrenulo na njegovu stranu. Počeo sam da sumnjam u svoje udarce. On je počeo da veruje više u sebe. Nisam bio dobar u razmenama, bio sam pasivan. Na travi se sve odigrava veoma brzo. Pošto krajem prvog seta i tokom drugog nisam servirao dobro, on je čitao moje servise, napadao me, bio sam u defanzivi. Verovao sam da mogu da se vratim. Nisam imao nikakvu povredu. Bilo je samo pitanje momenta, osećam da je početak trećeg seta bio ključan. Uspeo sam da mu oduzmem servis u ranoj fazi.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.