06/05/20 - 19:05h

“Novak je potpisao, a Nadal i Federer su se predomislili, to je sramota”

 

Kanadski teniser Vasek Pospišil kritikovao je postupak Rodžera Federera i Rafaela Nadala.


Vašek Pospišil

Pospišil je dao predlog da se napravi unija sindikata za igrače pomoću kojeg bi se povećali nagradni fondovi na turnirima, a tu ideju podržao je Novak Đoković.

Kako Kanađanin kaže, Nadal i Federer nisu nisu potpisali da su saglasni sa ovim, iako su prvobitno bili.

-Potrebne su promene. Imamo samo oko sto igrača koji zarađuju za normalan život, i to u sportu u kojem se obrću milijarde dolara. Jasno je bilo da treba da se organizujemo drugačije. Novak je u tome od početka. U jednom trenutku imali smo 80 od Top 100 tenisera koji su potpisali i jedan od njih je bio Novak. Imali smo i 12 od Top 20 tenisera, ali kada smo otišli kod Rodžera i Rafe, oni su promenili svoju odluku. Želeli su da pričaju nasamo sa čelnicima grend slem turnira, što je bilo protiv čitave naše ideje. Iskreno, to je bruka. Imao sam sjajan razgovor sa Rodžerom, on je sjajan lik i ja ga volim i u potpunosti nas je podržavao. Bio je saglasan sa mnogim problemima, ali nije želeo da stane iza ovog projekta. To nas je usporilo, ali na kraju, većina je jača nego nekoliko njih.

On je dodao da veoma ceni Đokovića zbog toga što veoma vodi računa o svim igračima.

– Interesantno je. Na jednom sastanku sam imao Novaka na jednoj strani, Rodžera i Rafu na drugoj. Svako ima svoje mišljenje, ali oni rade dobro zajedno. Impresioniran sam time koliko Novak brine o svima, o lošije rangiranim igračima. Ne znam da li to ima veze sa tim kako je on odrastao, koliko se njegova porodica borila. Poštujem ga izuzetno zbog toga.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vasek Pospišil, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.