06/07/22 - 14:52h

Novak izdvojio svoja dva velika poena

 

Novak Đoković velikim preokretom savladao je Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

On je izgubio prva dva seta, ali je uspeo da dobije naredna tri.

U petom setu, pri rezultatu 4:2 i 30:30 Novak je napravio najbolji poen meča.

– Da, da, tražio sam, ali ga nisam još našao na internetu… – rekao je on.

U vezi sa ovim, Novak je izdvojio neke od svojih najboljih poena u karijeri.

– Sa jedne strane imam dobro pamćenje jer volim istoriju tenisa, sve ove mečeve koje dobijam pamtim, ali, sa druge strane, kao profesionalni teniser sam nekako primoran da brzo zaboravljan, jer moram da idem dalje – novi izazovi i turniri se dešavaju svake nedelje. Uhvatili ste me nespremnog… Ne mogu sad baš da se setim nekih poena, osim ovih koji se ponavljaju stalno na internetu, pa sam ih video milion puta. Na primer, ovaj kad sam napravio pasing šot Federeru na njegovu meč loptu ovde u finalu Vimbldona 2019. godine. To je nešto što je svežije.

Bio je jedan poen koji nije bio završen mojim vinerom, ali je bio izuzetno bitan poen koji je možda i preokrenuo tok meča sa Nadalom. To je bilo u finalu Australijan opena 2012. godine – najduži meč u istoriji finala grend slemova – kada je vodio 4:2 u petom setu, imao 30:15 i poprilično lagan bekhend i promašio ga na mreži. To je nešto što mi sada dolazi u sećanje.

A, ovaj poen danas je stvarno, uzimajući u obzir i Centralni teren, protivnika i četvrtfinale grend slema, zaista jedan od lepših poena koje sam odigrao. Pogotovo način na koji se sve to završilo, uz tu proslavu poena. Sigurno da će se to ponavljati i da ću, nadam se, naći snimak kako bih video kako je to tačno sve izgledalo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.