24/05/22 - 11:08h

Novak: Igraću Vimbldon, ali jako je nekorektno

 

Novak Đoković je potvrdio da će igrati na Vimbldonu, iako neće moći da brani poene osvojene prošle godine.


Novak Djokovic Vimbldon (GettyImages)

Novak Djokovic

Ipak, istakao je da nije zadovoljan na koji su način ATP i Vimbldon “rešili” situaciju.

– Vimbldon je i dalje Vimbldon. O tome sam sanjao kao dete i nikada nisam razmišljao o poenima ili nagradnom fondu, ali razumem oštećene igrače. Ovo je situacija u kojoj svi gube. Na ličnom nivou, naravno, izgubiću 4.000 bodova ove godine bez prilike da ih branim – Australijan open i Vimbldon. Individualno negativno to utiče na mene. Razgovarao sam u poslednjih nekoliko dana sa menadžmentom i predsednikom ATP-ja, kao i nekim članovima Saveta igrača… Kolektivno, drago mi je što su se igrači ujedinili sa ATP-jem i pokazali grend slemu da kada se desi greška – a jeste se desila sa strane Vimbldona – moramo da pokažemo da će biti posledica. Podržavam igrače i jedinstvo igrača, oduvek sam to radio i oduvek ću raditi. – rekao je Đoković i predložio drugo rešenje:

– Mogli su da oduzmu bodove, kao što jesu, ali da za one koji su zaradili bodove prošle godine zamrznu. Ovo je jako nekorektno prema meni, prema svima koji su beležili odlične rezultate prošle godine. Bodovi se tope, a nemam mogućnost da ih odbranim zbog kancelarije i politike.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari: 1

 
Zaza May 24, 2022 Odgovori

Pa nece spreciti Novaka u obaranju rekorda,malo ce ga samo usporiti,ali ce se Novak jos decenijama pominjat basi zbog raznoraznih rekorda,na njihovu zalost!Zar jos nisu naucili kako Nole funkcionise?!Naljuti ga,i on je nezaustavljiv!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.