10/07/21 - 14:12h

Novak: Goran mi je rekao da su mi voleji bili kao Rafterovi

 

Novak Đoković otkrio je da je njegov trener Goran Ivanišević bio veoma uzbuđen pred meč polufinala koji je Novak igrao sa Denisom Šapovalovim.


Djokovic

Baš na dan kada je Novak igrao meč polufinala, Goran je proslavljao 20 godina od kako je, kao dobitnik vajld karte, osvojio trofej na Vimbldonu

– Goran je bio jako uzbuđen veče pre meča, ovaj dan bio je dan kada je obeležavao 20 godina od njegovog velikog trijumfa koji sam ja pratio iz Hrvatske, zapravo bio sam u Umagu. Sećam se kao da je juče bilo kada je osvojio Vimbldon sa vajld kartom, to je jedna od najinteresantnijih priča u istoriji grend slema. Imao je izuzetnu karijeru iza sebe, međutim, išao je nekako da tako kažem ka teniskoj penziji i hteo je da još jednom da proba na Vimbldonu. Dobio je vajld kartu, nije mogao da se kvalifikuje sa renkingom i stvarno je neverovatno šta je uradio. Ja sam zdušno navijao za njega tada, na Gorana smo svi mi iz regiona gledali kao na svog idola. I eto, 20 godina kasnije, nisam smeo na ovako poseban dan da izgubim, zbog njega. – rekao je srpski as.

Goran je u finalu savldao Patrika Raftera, a nakon meča rekao je Đokoviću da su mu voleji bili upravo kao Rafterovi.

– Ono što je interesantno je njegova konstatacija da su mi voleji bili kao Rafterovi. To mi je rekao posle meča, imali smo šalu na račun mojih voleja, ali u pozitivnom smislu. On je stvarno istakao kako je impresioniran volejima i igrom na mreži u nekim bitnim trenucima, kada sam morao da se vadim iz teških situacija. Na brejk loptama izlazio sam na mrežu i da, to je bio deo taktike. Prosto, Šapovalov, kada je lopta malo dalje od njega, on obično čipuje tu loptu, blokira je, igra slajs i ja sam znao da će to često raditi. Zato sam koristio priliku da izađem na mrežu. U većini slučajeva sam bio uspešan. Servis me je poslužio kad god je trebalo, naravno, uvek može bolje, ali sam zadovoljan kako sam igrao.

Najbolji teniser dao je zanimljiv odgovor na pitanje o njegovoj fleksibilnosti i sposobnosti proklizavanja.

– Provodio sam dosta vremena sa Spajdermenom poslednjih godina. Pomogao mi je kada je to u pitanju. – našalio je Novak, a potom i ozbiljno odgovorio:

– Mislim da ima veze sa skijanjem, koje sam pomenuo ranije da ima veze sa mojom felksibilnošću mojih zglobova. Ja sam navikao, to je moja navika da klizam ako treba da se istegnem do lopte. Devet od 10 igrača to ne bi uradilo na travi. Ja bih radije uradio pre jedan dugačak korak sa istezanjem nego nekoliko koraka.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.