05/04/20 - 18:18h

“Nikad nisam ni ‘liznuo’ alkohol, dok su se drugari provodili trenirao sam šest, sedam sati dnevno”

 

Dvadesetjednogodišnji Norvežanin Kasper Rud govorio je o odricanjima u životu sportista i o svojim teniskim počecima.


zimbio.com

Trenutno 36. igrač sveta istakao je da je kao tinejdžer često bio u iskušenju da se drugarima pridruži u provodu, ali je umesto toga satima trenirao.

– Kada napuniš 15, 16 godina, vaši prijatelji počnu da izlaze i da se zabavljaju, tako da ste često u iskušenju da li da i vi izađete. Nikad to nisam praktikovao, nikad nisam ni ‘liznuo’ alkohol. To su izbori za koje obični ljudi mogu da pomisle da su teški. Svakog vikenda u Norveškoj je uobičajeno da se ide na vikendicu, bez obzira koje je godišnje doba u pitanju. Umesto toga, otac i ja smo bili na terenu i igrali šest, sedam sati dnevno. To su bili izbori koji su me zapravo gurnuli korak ispred mojih konkurenata, makar u Norveškoj. – rekao je momak koji je nedavno osvojio svoju prvu ATP titulu.

Njegov otac takođe je bio teniser, a 1995. godine zauzima je 39. mesto na rang listi.

– Moj otac Kristijan je bio čovek koji je Norvešku stavio na tenisku mapu sveta. Imali smo mali teniski teren u dvorištu, a ja sam na njemu od kada sam prohodao. Kao mali, bavio sam se raznim sportovima, ali tenis je ono u čemu sam najviše uživao.

Rud se sa 12 godina u potpunosti posvetio tenisu.

– Sa 12 godina sam odustao od ostalih sportova i fokusirao se na tenis. Moj otac je dobar, ali isto tako, veoma strog na terenu. Naučio me je kako da budem ozbiljan i da donosim ispravne odluke, čak i kada sam bio mnogo mlađi. Sada se to isplatilo, a sve odluke i izbore koji nisu bili laki, pomogli su mi u karijeri.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Kasper Rud, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.