20/01/20 - 20:34h

“Nekako mi se dopada kada imam teške protivnike na startu”

 

Srpski teniser Novak Đoković zadovoljan je startom na Australijan openu, iako je ispustio set od Jana Lenarda Štrufa.


Source: Justin Setterfield/Getty Images Europe

Trenutno drugi igrač sveta slavio je sa 3:1.

– Sve usvemu, bio je to veoma dobar start. Posebno u drugom i četvrtom setu sam servirao sa dosta as servisa i imao visok procenat ubačenog prvog servisa, što je svakako uvek pozitivno. Znao sam da ću morati da se suočim sa velikim serverom i tako je i bilo. U trećem setu je bio posebno agresivan sa osnovne linije, nije mnogo promašivao, stavio me je pod pritisak. Moj intenzitet igre je malo opao, što je on iskoristio, ali osećao sam da imam kontrolu meča. Čak i kad sam izgubio taj treći set znao sam da ako sam na višem nivou, da ću imati prednost. Završio sam ovaj meč na dobar način, sve je vrlo pozitivno.

Iako je na ATP kupu odigrao dosta mečeva, kaže da više ne oseća umor.

– Ne osećam umor. Iskreno, bio sam iscrpljen malo posle ATP kupa, ali imao sam i sedam dana da se oporavim, treninge skraćene i sa manjim intenzitetom, radio sam toliko da mogu da održim dati nivo. Zadovoljan sam kako sam odigrao, time kako sam se osećao. Velika stvar na Grend slemu je što uvek imate dan pauze između mečeva. Nije mi prvi put da sam u ovoj situaciji, radujem se narednom izazovu.

Jan Lenard Štruf je bio nezgodniji protivnik nego što se očekivalo. Ipak, Đoković kaže da mu to sasvim odgovara.

– Nekako mi se dopada kada imam teške protivnike na startu, u prvim kolima grend slem turnira. Istorija kaže da sam imao mnogo uspeha na ovim turnirima kada sam imao teške protivnike na startu. To me čini takvim da maksimalno krećem od starta, taj oprez mora da bude na najvišem nivou. Mislim da sam bio takav, a od sebe očekujem da budem sve bolji kako turnir odmiče. Bio je to dobar meč i zadovoljan sam kako sam uspeo da preskočim taj izazov. – zaključio je srpski as.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.