04/07/22 - 14:52h

“Ne vidim razlog zašto mečevi na Vimbldonu ne bi počinjali ranije”

 

Novak Đoković govorio je o tome da li treba menjati satnicu mečeva na Vimbldonu.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Treći teniser sveta je meč protiv Tima van Rajthovena završio u 22:40h po lokalnom vremenu. Meč se igrao sa zatvorenim krovom i pod reflektorima.

– Svi znamo da je Vimbldon oduvek poštovao svoju tradiciju. Početak mečeva na Centralnom terenu i Terenu 1 nije menjan godinama, ali sada čujem da će možda pomeriti početke za nešto ranije, posebno na Centralnom terenu. Ne vidim razlog što ne bi kretali ranije, da budem iskren, posebno sada kada imamo i intervjue na terenu što pre nekoliko godina nije bio slučaj. – rekao je Novak i nastavio:

– Bitno je i to vreme između mečeva. Ako ste postavljeni po rasporedu kao poslednji na Centralnom terenu, igraćete pod krovom, a to menja uslove, stil igre, kako se krećete po terenu. Klizavije je, a tu je i to svetlo. To postaje turnir u dvorani u većini situacija, kao što smo videli na mečevima Kirjosa i Cicipasa na Terenu 1, ili prethodni meč Nadala.

U nedelju su mečevi počeli kasnije zbog proslave stogodišnjice Centralnog terena.

– Naravno da smo ovog puta imali posebnu priliku. Bilo je neophodno proslaviti stogodišnjicu Centralnog terena. Za mene je to bila velika čast. Bio sam srećan da budem deo svega toga. To je jedan od posebnih trenutaka, jedan od onih za akoje živite i pamtiću to dugo. Ipak, mislim da bi se većina igrača saglasila da početak mečeva na Centralnom terenu bude nešto ranije.

Da li postoji šansa da se to i dogodi?

– Čuo sam za neke priče. I trener mi je rekao da je nešto tako čuo. Stvarno ne znam odakle mu to. On je blizak sa Timom Henmanom i nekim ljudima iz kluba. Ne znam je li to čuo od njih. Ipak, rekao mi je da ima nekih priča kako bi se svemu ovome moglo pristupiti drugačije. Pošto ove godine na Vimbldonu ima nekih promena za koje smo godinama mislili da ih ovde nećemo videti, zašto ne bismo pomerili početak za pola sata ili sat ranije. Bilo bi od pomoći završavati mečeve, bez navlačenja krova.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.