29/02/20 - 14:13h

Nadal: Želim da osvojim što više titula

 

Španac Rafael Nadal je nakon plasmana u finale Akapulka rekao da želi da osvoji što više titula može.


Source: Getty Images Europe

Prvi favorit turnira u polufinalu je savladao Grigora Dimitrova.

– Bilo je mnogo teže nego što rezultat govori. U našim duelima sitnice odlučuju. Jasno mi je da moram da popravim još neke stvari, ali zadovoljan sam kako sam odigrao. Grigor je jedan od najboljih tenisera na svetu, a ujedno moj dobar prijatelj. – rekao je Nadal nakon meča.

Protivnik u finalu biće mu Amerikanac Tejlor Fric.

– Važno mi je što igram finale, jer sam posle Australijan Opena imao dužu pauzu. Slede nam Mastersi, tako da moram da budem sasvim spreman. Ovo mi je podiglo samopouzdanje, pošto sam u Melburnu izgubio u četvrtfinalu. Ne samo za finalni duel, već i za sve što sledi.

Novinari su ga pitali šta je to što ga motiviše da i dalje igra:

– Igram sa istim entuzijazmom koji sam imao kada sam počinjao. Ključ je da cenite sve dobro što vam je ovaj sport dao i što i dalje daje. Izašao sam danas na teren, tribine su bile pune i većina je navijala za mene. To je razlog zbog kojeg i dalje želim da se bavim ovim sportom. Svestan sam da neće biti tako zauvek. Imam već 33 godine i veoma dugu karijeru. Ali dok god sam zdrav i fizički mogu da igram, boriću se svake nedelje i nadam se da ću osvojiti što više titula.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP Akapulko, ATP u Akapulku, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.