29/01/20 - 17:32h

Nadal: Tim je zasluženo pobedio

 

Španac Rafael Nadal je nakon poraza u četvrtfinalu Australijan opena rekao je da je nhegov protivnik Dominik Tim zasluženo pobedio.


Source: Getty Images Europe

Tim je nadigrao prvog tenisera sveta sa 3:1 u setovima nakon velike borbe.

– Mislim da je meč bio dobar. Nivo tenisa je bio dobar, on je igrao veoma dobro. Igrao je veoma agresivno i pogađao je i iz veoma teških situacija. Nemam mnogo toga da kažem sem da je on bio veoma dobra. – rekao je Nadal.

Na pitanje da li bi, kad bi se meč ponovio, uradio nešto drugačije, on je odgovorio:

– Tako to ide. Nekada stvari ne idu onako kako si zamislio. Imao sam veliku šansu na 5:3 u prvom setu, to je bio veoma važan momenat u meču. Mislim da nakon toga nisam igrao dobro u taj brejku. U drugom setu sam se vratio, ali on je igrao sa mnogo odlučnosti, pogađao je iz teških situacija. Mislim da je igrao odlično. Igrao je sa dosta energije, agresivnosti i odlučnosti. Mislim da nisam odigrao loše. Imao sam i dobar stav, borio sam se, stvarao sebi šanse. To je ono što sam pokušavao – da ne odustanem. Imao sam svoje šanse sve do poslednjeg poena i zbog toga sam zadovoljan. Možda je moja koncentracija bila malo bolja od igre, ali ne bih rekao da je igra bila loša. Bilo je teško igrati protiv njega. Možda mi je bilo potrebno malo više odlučnosti u pojedinim momentima, ali i uslovi su bili malo teški. Uspeo sam da napravim dva brejka kada se igralo sa novim loptama. Kako bi vreme proticalo lopte su postajale teže. On je mlađi od mene, veoma je brz. Sa tim teškim loptama je teže, a on je uspevao da šalje neke odlične vinere. Žao mi je što nisam uspeo da se plasiram u polufinale, ali izgubio sam od odličnog rivala koji je sasvim zaslužio da pobedi, uradio je dobar posao.

Jedan od novinara bio je uporan u tome da sazna zašto je Nadal bi nervozan, ali je on je rekao da nije bilo tako:

– Iskreno, nisam uopšte bio frustriran. Mislim da nisam imao negativan stav tokom meča. Čak ni u teškim momentima tokom meča. Izgubio sam dva taj brejka, znam koliko je to teško, dao sam sebi vremena. Kada igraš dva i po sata protiv igrača koji praktično ne pravi greške znaš kako će stvari ići dalje i koliko je loše što si izgubio dva taj brejka. Ali i tada sam gledao napred. Imao sam svoje šanse i u četvrtom setu, iskoristio sam jedan njegov loš gem. Mislim da nisam bio ni nervozan i frustriran. Bio sam samo umoran, ali sam se trudio da dam sve od sebe u svakom trenutku. Žao mi je, ali ne mogu da kažem da sam bio nervozan.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Dominik Tim, Grend Slem, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.