12/05/21 - 11:06h

Nadal: Sasvim je normalno da u tenisu dolazi do promene

 

Španac Rafael Nadal rekao je da nema ničega neobičnog u tome što u tenisu polako dolazi do promena i što mlada generacija tenisera počinje da osvaja veće turnire.


Source: Getty Images Europe

Nadal ove nedelje igra na turniru u Rimu.

Na prethodna dva Mastersa, u Madridu u Monte Karlu, takmičenje je završio u četvrtfinalu.

Kako kaže, potpuno je normalno što mladi igrači osvajaju turnire.

– To je nešto normalno. Prva stvar je da mi propuštamo pojedine turnire. Drugo, imamo novu genereciju mladih igrača, koja je dobra. Mi imamo 34, 35, 39 godina. Ništa ne traje večno, morate da budete spremni da to prihvatite. Sasvim je normalno da posle skoro 20 godina na Turu dođe mlada gerenacija koja osvaja trofeje. – rekao je Nadal i dodao:

– Osvajali smo gotovo svaki važniji turnir u poslednjih 19 godina. Ništa nije čudno, stopostotno prihvatam da idu promene. Ipak, boriću se. To znači da je za tri nedelje grend slem na kojem volim da igram. Boriću se za to da igram tamo dobro.

Njegov prvi protivnik u Rimu biće talentovani osamnaestogodišnji Italijan Janik Siner.

– Svaki meč je težak. Ako pričate o mladom igraču koji svakodnevno napreduje i koji skače na ATP listi, ima samopouzdanje i odigrao je sjajno u Majamiju, normalno je da bude težak meč. Uvek se trudim da odigram dovoljno da bih dobio meč. POnekad se to desi, ponekad ne. Potrebno je da igram dobro i protiv Janika, znam koliko će on biti uzbuđen zbog našeg duela. I ja sam, takođe. Srećan sam što sam u Rimu, gradu koji poznajem jako dobro i gde sam imao dobre turnire. Videćemo, uzbuđen sam zbog izlaska na teren.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.