05/05/21 - 11:07h

Ivanišević o najvećem rivalu: Nisam mogao da spavam zbog njega

 

Šampion Vimbldona iz 2001. godine, sada trener Novaka Đokovića, govorio je o Pitu Samprasu.


Source: Getty Images North America

-Uništio mi je život. Uništio mi je snove. Zbog njega nisam mogao da spavam – rekao je Ivanišević i setio se Vimbldona 1994. godine.

-U polufinalu Vimbldona 1994. pobedio sam Bekera 6:2, 7:6, 6:4. Bio je to sigurno moj najbolji meč na Vimbldonu. Možda i u životu. Tada sam baš ubio Borisa. Igrao sam neverovatno. Nije imao nikakve šanse, a znate šta znači Boris na travi? Sećam se da mi je, kad smo se nakon meča rukovali na mreži, rekao: Igrao si zaista sjajno. Bolje ti je da osvojiš ovaj turnir.

Na poslednjem stepeniku ga je čekao Sampras.

-A onda finale i čovek koji mi je uništio 20 godina života. Gospodin Sampras. Ne znam, igrao sam stvarno dobro, ali on je bio bolji. Prva dva seta je dobio u taj-brejku, a onda treći 6:0. Ne zato što sam ja igrao loše, nego zato što je u svakom trenutku bio korak ispred. Imao sam priliku iduće godine. Sastali smo se u polufinalu, ali i tada je dobio u pet setova. Bio sam bolji celi meč, ali ključne poene je on dobijao. Priča se nastavila ponavljati, iznova i iznova, kao déjà vu. Stvarno sam ponosan što sam igrao u eri Pita Samprasa, što sam igrao fantastične mečeve protiv njega i delio s njim svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisera u istoriji. Ipak, uništio mi je život 20 godina. – Završio je Ivanišević.

I četiri godine kasnije Sampras je dobio Ivaniševića takođe u finalu.

(Tenis Uživo, M. Antić)


Teme:   Goran Ivanisevic, Pit Sampras, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.