10/03/16 - 14:45h

Nadal: Šarapova treba da bude kažnjena

 


Nižu se reakcije poznatih teniskih ličnosti o “slučaju Šarapova”. Oglasio se i Rafael Nadal.

Rafael-Nadal-img21312_668
Najbolji španksi teniser svih vremena prokomentarisao je činjenicu da je Marija Šarapova pala na doping testu.

Teško je zamisliti da tako nešto može da se desi, ali greške se dešavaju. Ona treba da bude kažnjena. Želim da verujem da je to bila greška sa njene strane i da nije htela to da uradi. Ipak, očigledno je reč o nemaru i zato ona mora da plati – rekao je Rafael Nadal ovim povodom.

Reakcije drugih tenisera

Poznato je i da je u prošlosti bilo brojnih glasina o Nadalovom navodnom dopingovanju, čega je i on svestan.

Čuo sam to nekoliko puta i malo sam umoran od svega toga. Sebe vidim kao ambasadora tenisa i ne bih na taj način narušio imidž uzora za mlade igrače. Verujem u sport i u njegove vrednosti. Sport je primer društvu, primer deci, i kada bih radio nešto što nije u skladu sa time, lagao bih sebe, a ne svoje protivnike – izjavio je Rafa na pres konferenciji pred početak Indijan Velsa, i dodao:

A šta kaže Novak?

Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno, veoma sam daleko od toga, od dopinga. Potpuno sam čist, vredno sam radio tokom cele karijere i kada sam povređen, ne uzimam ništa zabranjeno kako bih se brže vratio na teren. Tokom cele karijere bio sam otvoren, nikada nisam pokušavao da skrivam bilo šta. Radio sam PRP (terapiju obogaćenom plazmom) – prvi put je bilo fantastično, drugi pit je bilo loše, nisam igrao tenis sedam meseci. Takođe, imao sam i terapiju matičnim ćelijama dva puta na kolenu i sve je prošlo kako treba. Ne radi, niti sam ikada radio išta pogrešno.

Nadal je obelodanio da postoji nacionalni doktor koji vrši proveru za sve španske tenisere, i da on sam nikada ne bi uzeo bilo šta bez njegovog znanja.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari: 2

 
miroslav March 10, 2016 Odgovori

neverovatno je da neko ko je u vrhu svetskog tenisa priyna javno da je koristila nedoyvoljena sredstva verovatnije je da yeli da se povuce i iy tenisa i iy marketinga a ovo je samo iygovor

 
dragon March 11, 2016 Odgovori

MIROSALAVE PRVO NAUCI PISATI ,PA ONDA IZNESI SVOJE MISLJENE O SARAPOVOJ ,nerviras

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.