28/10/20 - 14:54h

“Nadal je mislio da posle 28. godine više neće igrati”

 

Fransisko Rođ, jedan od trenera Rafaela Nadala, rekao je da se oduvek videlo da će Španac biti veliki teniser.


Source: Getty Images Europe

– Ne vide se često takva deca. Takav intenzitet, sposobnost da sve vreme bude koncentrisan i da je tu u svakom poenu. Rafa je imao sve što je potrebno, bio je drugačije dete, napredovao je mnogo svake nedelje. Sa osam godina dobijao je i neke 17-godišnjake, bio je čudo. – rekao je Rođ u intervjuu za Lavanguardia.com.

On je u Nadalovom timu od 2005. godine.

– Sada je prisutna ta tema ko je najveći, svi bi da govore o tome, ali mi ne razgovaramo mnogo o tome. Mediji se više bave time. Kada igra finale Rolan Garosa, ne razmišlja o brojevima, ne da mu to može biti 20. grend slem titula, već razmišlja o tome da je u finalu Garosa i šta će uraditi na terenu. I to je to. Na kraju krajeva, šta će da radi ako Federer i Đoković završe sa više Slem titula – da bude frustriran? Rafa se raduje i kada osvoji turnir iz Serije 250, zato je tu gde jeste.

Rođ je otkrio da je Nadala sa 21 godinom, kada je imao tri grend slema, pitao koliko misli da će osvojiti najvećih trofeja.

– Odgovorio mi je ‘Nadam se osam ili devet’. Tada je govorio da se ne vidi da igra posle 28. godine. Ne možete ni da zamisliti koliki napor on podnosi fizički i mentalno iz godine u godinu. A kada se mučio sa kolenima, govorio je: ‘Neka me operišu, spreman sam da se vratim od nule’. To je još jedna od stvari koja ga razlikuje – spreman je da menja i da prilagođava igru čak i kada je uspešan.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.