01/06/21 - 16:51h

Moja: Turnir u Rimu je bio prekretnica za Rafu

 

Trener Rafaela Nadala, Karlos Moja, pričao je o formi španca.


zimbio.com

Prekretnica za Nadala je bio meč protiv Denisa Šapovalova na turniru u Rimu. Posle tog duela čekao ga je Zverev pa u finalu Novak.

– Rafa je trenutno u veoma dobroj formi, a turnir u Rimu bio je prekretnica. Pre toga je imao sumnje, dobre i loše dane, nesigurnosti… Kada je osvojio tunir, napravio je korak u pozitivnom smeru. Siguran sam da može da igra još bolje. To tvrdim na osnovu onoga što sam video na treninzima. Pre svega je ključan bio duel sa Denisom Šapovalovom, posle njega je sve krenulo nabolje. Odmah posle toga je imao i težak meč sa Aleksanderom Zverevom, koji ga je malo pre toga pobedio u Madridu. U finalu je protiv Novaka igrao odličan tenis, ali sposoban je i za više od toga trenutno. Značila mu je pobeda nad Novakom, on ga nije pobedio na šljaci već šest godina. Međutim, to ne menja trenutno situaciju mnogo. – rekao je Moja i dodao:

– Nismo razgovarali o tome da će oborit rekord ako dođe do 21. grend slem titule, ali nesumnjivo je da taj pritisak postoji. Tome najviše doprinose gledaoci i novinari. Rafa se veoma dobro nosi sa pritiskom, svesni smo svega, ali o tome ne razgovaramo – tako je bolje.

Nadal kreće u pohod na 14. titulu na Rolan Garosu, prvi protivnik će mu biti Aleksej Popirin.

(Tenis Uživo, M. Antić)


Teme:   Grend Slem, Karlos Moja, Rolan Garos, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.