04/04/20 - 14:50h

“Mnogi izgube novac, pa me vređaju što sam muslimanka”

 

Za platformu “Iza reketa” ove nedelje pisala je Tunižanka Ons Žaber.


Source: Getty Images AsiaPac

Ona je prva Arapkinja koja je igrala u četvrtfinalu jednog grend slema, ove godine na Australijan openu.

Prisetila se svojih početaka i istakla da nije bilo nimalo lako.

– Rođena sam u mestu Ksar Helal, sa pet smo se preselili u Sus i tada sam odabraala da igram tenis. U Susu je bilo sjajno, ali trebalo je više sredstava kako bih napredovala i morala sam sa 13 da donesem odluku da napustim rodni grad. Postojala je škola u Tunisu koja je omogućavala da treniram i da idem u školu istovremeno – to je bila moja prilika, iako je bilo 140 kilometara daleko od kuće. Bilo mi je jako teško da napustim kuću. -rekla je ona.

– Bilo je situacija u kojima nisam mogla ni da otputujem na turnir. Imala sam sreće da su mi braća i sestre pomagali finansijski, iako je bolelo da tražim voljenima novac jer tada nisam znala hoću li moći da ima vratim. Oni bi me uvek podsećalki da veruju u mene i da ni ne žele da im vratim, ali u mojoj glavi znala sam da to moram da uradim.

Žaber je ispričala i da je često na meti uvreda od strane kockara.

– Ljudi su bili protiv mene ponekad, naročito kockari koji uvek imaju nešto da kažu – mnogi izgube novac kladeći se na moje mečeve, a onda komentarišu to što sam muslimanka. Posle sam shvatila samo da su u deficitu s inteligencijom, da ne znaju zapravo o čemu govore, pa da nema smisla da gubim vreme odgovarajući kockarima. Samo želim da budem najbolji mogući primer.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ons Žabor, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.