29/04/20 - 17:17h

Lopez: Ne bi bilo fer da neki igrači imaju šansu da igraju, a drugi ne

 

Španski teniser Felisijano Lopez nije optimističan u tome da teniska sezona može da se nastavi u narednih nekoliko meseci.


zimbio.com

Zbog pandemije korona virusa celokupna sezona suspendovana je u martu mesecu. Ono što se za sada zna je to da će sigurno neće nastaviti barem do sredine jula, a verovatno i duže.

Samim tim još uvek je neizvesno da li će se US Open održati ove godine.

– U ovom trenutku se više radi o US Openu i tome kada će da objave da li možemo da igramo tamo i možda će se sezona nastaviti. Međutim, nisam optimista, da budem iskren. Tenis je globalan sport, teniseri dolaze sa svih strana sveta. Imamo turnire svuda u svetu takođe, a činjenica da pojedine zemlje imaju različita ograničenja od drugih će situaciju učiniti veoma teškom. Da bi se sezona nastavila, svet mora da bude potpuno otvoren i da svi mogu da putuju slobodno. Na primer, može da se desi da u septembru ja kao Španac ne budem mogao da putujem u Ameriku ili moram da budem u karantinu kada stignem tamo. Nije fer da neki igrači imaju šansu da igraju, a drugi nemaju. Ne vidim da Tur može da se nastavi ako se to ne desi u naredna dva-tri meseca. – rekao je Lopez i nastavio:

– Situacija je izuzetno loša. Vidimo da se širom sveta turniri muče da opstanu i naš fokus će generalno biti da preživimo od 2021. Jer, kriza će biti velika. Možda bi grend slemovi i veliki turniri mogli da pomognu. Mislim da bismo umesto igranja četiri ili pet turnira na kraju godine mogli da počnemo da razmišljamo o sledećoj sezoni. Kompanije se prve odriču sponzora jer moraju da otpuste na hiljade zaposlenih, a ako nemamo sponzore kako možemo da preživimo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Felisijano Lopez, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.