02/09/23 - 12:14h

Laslo Đere: Dao sam sve od sebe. On je pokazao zašto je najbolji svih vremena

 

Poraz iz kog se mogu izvesti važne lekcije.


zimbio.com

Kao što i sam naslov govori – Laslo je dao sve od sebe, ali izgleda ni to sve nije bilo dovoljno za trijumf protiv prvog igrača sveta. Imao je Đere odličnu priliku za veliku pobedu na poslednjem gren slemu sezone, vodio je sa 2-0 u setovima, ali Novak je pokazao zašto je možda i najbolji teniser svih vremena. Poslednji put kada je Đokoviću to pošlo za rukom bila je sada već davna 2011. godina. No, godine su za neke sportiste samo cifra koja poput statističkog podatka pokazuje, ali ništa ne otkriva.

Vidno utučeni Đere smogao je snage da sa medijima progovori o svojoj trenutnoj formi, budućnosti i protivniku koji je ovoga puta bio za nijansu bolji:

– Znao sam da mogu da igram dobro, sigurno će mi nešto znači za budućnost, ali da li će biti neka prekretnica ili ne, to ne znam. Generalno sam igrao dobro u poslednje vreme, dobro sam igrao, čak ni u trećem i četvrtom setu nisam igrao toliko loše. Malo mi je pala energija, ali teško je sada – dao sam sve od sebe. On je pokazao zašto je najbolji svih vremena. – kazao je Đere a zatim nastavio o samom meču.

–  Nisam stavljao na sebe neki pritisak (na 2-0 u setovima), nisam ni u mislima počeo previše da lutam, nešto minimalno, ali sada kad vratim film, imam osećaj da sam krenuo agresivnije u trećem i četvrtom setu. To je izgleda njemu više odgovaralo i on je malo promenio taktiku, češće je igrao bekhend paralelu. Tek na kraju petog seta, poslednjih nekoliko gemova, malo sam smanjio brzinu loptice i to kao da je davalo više rezultata nego udaranje i napadanje, u tome je najbolji na svetu. Nebitno, pošto sam malo fizički pao, pokušao sam malo ranije da završim poene, a to je jako teško protiv njega. Nekako smo obojica onako pažljivo ušli u meč i to je meni više odgovaralo, on je posle podigao nivo igre, ali generalno je dinamika bila potpuno drugačija u trećem, četvrtom i prvom delu petog seta. Ja sam udarao, on je koristio brzinu mojih loptica. i nekako smo ušli u tempo igru u kojoj je on najjači. Možda je trebalo da nastavim za nijansu pasivnije – zaključio je 28-godišnji teniser iza koga je odlična sezona, pre svega na šljaci i tvrdim podlogama.

 

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Grend Slem, Laslo Đere, Teniseri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.