29/06/22 - 12:08h

“Lako je da se stvori konflikt, prvo treba da budemo sigurni…”

 

Nakon plasmana u drugo kolo Vimbldona, Rafael Nadal poželeo je brz oporavak Mateu Beretiniju koji je bio pozitivan na testu na koronavirus.


Foto: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Nadal je sa Mateom trenirao u četvrtak.

– Teško je biti u bliskom kontaktu kada ste napolju i trenirate sa nekim. Trenutno se odlično osećam, nema nikakvih problema. Žao mi je zbog njega jer je igrao fantastično, osvojio je dva turnira pre početka ovog. On mi je veoma drag kolega, odlično se poznajemo. Pretpostavljam da je vrlo tužan. Želim mu brz oporavak. – rekao je on.

Jedan novinar rekao je Špancu da je Beretiniju rečeno da može da igra ukoliko želi, ali da je on odlučio da se povuče, a dotakao se i izjave Aliz Korne koja je otkrila da je na Rolan Garosu dosta igrača bilo pozitivno na koronavirus, ali da se o tome ćutalo.

– Kada se takve stvari izgovore, lako je da se stvori konflikt, a prvo treba da budemo sigurni da postoji osnova za to. Ukoliko se ne varam, ne sećam se slučajeva kovida na Rolan Garosu. Nemam sve informacije kako bih izrazio jasno mišljenje o tome, a radije bih da ne govorim o stvarima sa kojima nisam sasvim upoznat. Informacija koju ja imam, a ne znam da li je tačna, je da igrač može da odluči da li želi da se testira ukoliko ima neke simptome. Ako želiš da se testiraš i test budeš pozitivan, onda ne igraš. Ali ako mi vi sada kažete da možeš da nastaviš da igraš iako si pozitivan, zaista ne znam… Jedino što sam znao je da možeš da odlučiš da li želiš da se testiraš ukoliko se ne osećaš dobro.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.