21/01/20 - 09:25h

Lajović: Zadovoljan sam igrom i spreman za sledeći meč

 

Srpski teniser Dušan Lajović ističe da je zadovoljan pruženom partijom u prvoj rundi Australijan opena.


Source: Getty Images AsiaPac

Njegov duel sa Kajlom Edmundom prekinut je zbog kiše pri vođstvu Britanca od 5:2, ali je Lajović po povratku na teren uspeo da preokrene rezultat i dođe do pobede u tri seta.

– Krenuo sam sa deficitom od 2:5, u ponedeljak smo prekinuli zbog kiše. Počeo sam jako dobro, pokušao sam da se dobro zagrejem pred meč, da uđem sa podignutim pulsom i od prvog poena krenem kao da nismo ni prekidali meč. Delovalo mi je kao da mu je trebalo malo vremena da uđe u meč i iskoristio sam to da se vratim. – rekao je Dušan nakon meča i dodao:

– Zadovoljan sam igrom, težak protivnik u prvom kolu, pogotovo što ga nisam do sada dobio, tako da je to bila dobra igra od početka do kraja, ako izuzmemo taj jedan gem koji sam izgubio u prvom setu pre prekida. Zadovoljan sam kako sam mentalno bio prisutan u meču, time što nisam dozvolio da se dešavanja na meču odraze na moju igru.

Dušanov sledeći rival biće Australijanac Mark Polmans koji je posle velike borbe u pet setova pobedio Mihaila Kukuškina iz Kazahstana, 6:4, 6:3, 4:6, 6:7 (8), 6:4.

– Polmansa zaista ne znam. Moj trener Hoze Perlas je gledao taj meč, pet setova… To znači da je protivnik iscrpljeniji. Igram već narednog dana, što je na neki način otežavajuća okolnost, ali isto je i za mene i za njega. Videćemo ko će dobiti. Spreman sam za meč.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Dušan Lajović, Dušan Lajović, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.