24/01/20 - 09:52h

Lajović: Verujem da je bio moj poen, ali…

 

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da veruje da je oštećen na meču protiv Dijega Švarcmana, ali da je ta odluka bila na sudiji.


Foto: Julian Finney/Getty Images North America

Kod set lopte linijski sudija je Dušanov servis viner proglasio autom, a nakon što je srpski teniser zatražio čelendž ispostavilo se da je lopta bila u terenu. Glavni sudija je, umesto da poen dodeli Lajoviću, odlučio da se servis ponovi uz obrazloženje da je uzvik linijskog sudije došao pravovremeno i da je uticao na ritern Švarcmana, te ga je potencijalno omeo da lopticu vrati u teren.

– To je tenis, dešava se… Najgora stvar je kada se desi u tako teškom momentu, dodatno te iznervira. Bolje da se desilo u manje važnom trenutku, ali sad je već prošlo… Ja sam u trenutku čuo da je ona zvala aut, ali sam video da je dobra – i da nije zvala aut, teško da bi on išta mogao tu da uradi na riternu. Problem je tu što sudija u stolici mora da odluči takvu situaciju. Ja verujem da je moj poen, ali šta je sudija u stolici mislila, možda se malo uplašila da zove servis-viner. Generalno, jako retko se dešava da sudija pre vremena zove jer je brz servis, sve je brzo, ali dobro… – rekao je Lajović.

Švarcman ga je porazio sa 3:0 u setovima.

– Dosta je bolji bio Dijego i zasluženo je pobedio.Malo sam uspeo da pronađem ritam u trećem setu, imao sam šansu, ali prekasno… On je takav igrač da ne daje mnogo. Danas jednostavno nije išlo, ali nemam za čime da žalim. Osećao sam se loše posle meča jer sam mislio da sam mogao da uđem u četvrti set, ali nisam. Idemo dalje…

Rezultat u Australiji doneće mu bolji plasman na rang listi, a TOP 20 je sve bliže.

– Ovakvom igrom mislim da će i to doći, verujem u to, to je najvažnije. Ovde u Australiji sam prepoznavao momente u mečevima – i kada nije išlo, bio sam čvrst. Kada je tako, onda šanse dolaze, tako se i meni dešavalo. Da li češ je iskoristiti, druga je stvar, ali napravio sam iskorak u tom smislu, ostajao sam mentalno u meču kada nije išlo i stvari su se menjale. – zaključio je srpski teniser.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Dušan Lajović, Dušan Lajović, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.