02/07/21 - 12:09h

Kirjos: Ne mogu svi da budu Federer ili Đoković

 

Nik Kirjos rekao je da bi u potpunosti bio u redu sa tim da nikada u karijeri ne osvoji grend slem titulu.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images Europe

On kaže da je zadovoljan načinom na koji igra i da ne zanima šta ljubi pričaju u njemu.

– Nije me briga šta ljudi pričaju, ja sam zadovoljan načinom na koji igram. Kada sam bio mlađi, bilo mi je teško da se nosim sa kritikama medija. Govorili su da bi trebalo da radim ovo ili ono, da ostvarujem određene rezultate… Bio sam u depresiji, nisam uživao. Sada uživam. Ne dozvoljavam da pritisak utiče na mene.

Kirjos važi za jednog od najtalentovanijih tenisera.

– U redu mi je i da nikada ne osvojim grend slem. Znam da će ovo mnoge naljutiti, ali ovo je moj život. Za mene je dovoljno da uživam, da priređujem šou. Ne mogu svi da budu Federer ili Đoković. Oni su sportisti koji se pojavljuju jednom u deceniji, koji inspirišu milione. Oni su poput bogova… A onda imate ljude sa kojima drugi mogu da se poistovete, koji privlače i druge navijače, koji su normalni. Ja sam jedan od njih. Ne mogu svi da budu Federer, Đoković ili Nadal. Ja sam Nik Kirjos i to je to.

On je istakao da su tenisu potrebni igrači koji će privući publiku.

– Kritikovali su me zbog svega što radim, zbog svega što nije uobičajeno, zbog servisa iz ruke, zbog tvinera… Pogledajte šta se desilo u Akapulku protiv Rafe, kada sam udario servis iz ruke. Govorili su da ne poštujem igru. A onda je svima bilo u redu kada je Kei to uradio. Ima sada momaka koji su zanimljivi za gledanje i tenisu su potrebni. Jednom kada se Đoković, Federer i Nadal povuku, biće neophodni igrači koji mogu da se istaknu. Da, tu su Rubljov, Zverev… Ali tenisu su potrebni igrači koji će privući navijače.

Kirjos se plasirao u treće kola Vimbldoa gde će mu rival biti Feliks Ože-Alijasim.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nik Kirjos, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.