29/06/22 - 13:02h

Kirjos: Da, namerno sam pljunuo ka njemu

 

Nik Kirjos objasnio je svoje ponašanje tokom meča prvog kola na Vimbldonu.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images Europe

Tokom duela sa domaćim teniserom Polom Džabom, Nik je pljunuo ka jednom navijaču, a nakon što se plasirao u drugu rundu, on je rekao da je to uradio namerno.

– Da, jesam, pljunuo sam ka nekome ko me je vređao. Jesam to uradio namerno, ne bih to uradio nekome ko me je podržavao. – rekao je Australijanac i nastavio:

– Nije bilo uvreda na rasnoj osnovi, ali je publika pokazala mnogo nepoštovanja prema meni. Počinjem da mislim da takve stvari postaju normalne, iako nisu. Uvrede na rasnoj osnovi su mi se desile u Štutgartu, a onda i Osaki u Indijan Velsu kada je neko viknuo i uticao na meč. Ne znam zašto gledaoci misle da imaju pravo da urade nešto tako. U pitanju je čisto nepoštovanje. Neko je viknuo da sam govno. Da li je to normalno? Nije. Nije mi jasno zašto se takve stvari događaju uvek, iznova. Volim ovaj turnir, to o čemu govorim nema veze sa Vimbldonom. Mislim da je u pitanju čitava generacija ljudi na socijalnim mrežama koji osećaju da imaju pravo da u negativnom konktekstu komentarišu sve što im padne na pamet, a taj stav se onda prenosi i na realan život. Ja ne smem da reagujem ni na koji način jer ću biti sankcionisan, a oni osećaju da mogu da kažu sve što im padne na pamet.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nik Kirjos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.