12/09/21 - 19:11h

Kako je počelo, tako neka se i završi

 

Jedan meč, jedan san i poslednja prepreka kao najteža od svih.


Novak Djokovic

Sve je krenulo početkom ove godine, 8. februara kada je počeo Australian Open. Tu je Novak već pokazao da će sezona biti dobra. Da će biti ovoliko dobra, niko nije mogao ni da sluti. U dosadašnjih 27 mečeva i ovog US Open finala, Novak Đoković je 4 puta savladavao protivnike iz top 50, tri puta iz top 20, a čak osam puta protivnike iz top 10. Savladao je dva puta čoveka koji ga je koštao Olimpijske medalje, Aleksandra Zvereva, tri puta Beretinija, velikog Nadala u polufinalu njegovog najprestižnijeg Rolan Garosa, da bi nakon toga pobedio i Cicipasa. Takođe, u finalu prvog Grend Slema, pobedio je i protivnika koji mu opet dolazi na megdan.

Koliko će biti gladan pobede, koliko će biti gladan titule? U ovoj priči Novakov protivnik jedva da se i spominje. U svom drugom US Open finalu, najbolji ruski teniser na planeti, Danil Medvedev, jedva se i spominje. Možda neko već pravi šaljive fotografije ruske salate, jer svi misle da će Novak da ga „pojede“. U međusobnom skoru Novak vodi sa 5:3 a 4:2 je na betonu, međutim Danil je opasan protivnik. Njemu će ovo biti treće Grend Slem finale, a Novakovo 31.

Njihovi mečevi su dugi, iscrpljujući i teški. Mnogo toga je u igri. Mnogo toga u svojim rukama ima Novak Đoković. On ne mora da osvoji ovo. On danas ne mora da pobedi. Ali on je najbolji teniser svih vremena i zato ima šansu. Za poziciju u kojoj će godinu da završi 7. put kao prvi teniser na svetu. Za kalendarski Grend Slem. Za četvrti US Open. Za 21. Grend Slem titulu.

Najveći izazov u svetu tenisa, jedna šansa, jedan meč. I kao poslednja prepreka drugi teniser na planeti. Počeli su u finalu Australian Opena. Završavaju u finalu US Opena. Počelo je dobro.

A kako je počelo, tako neka se i završi.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Danil Medvedev, Grend Slem, Novak Djoković, US Open, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.