07/05/20 - 09:21h

“Ideja o pomoći teniserima je populistička”

 

Bivši ruski teniser Mihail Južnji nije saglasan sa idejom pomoći niže rangiranim teniserima koju je izneo Novak Đoković.


zimbio.com

Novak pokrenuo inicijativu za pomoć kojom bi igrači koji se nalaze na boljim pozicijama rang liste mogli da pomognu kolegama koji su izvan TOP 100.

– Imam negativan stav prema toj ideji, populistička je. Zašto tačno posle 100. igrača na ATP listi? Znači 99. igrač planete će da pomaže, a 101. da dobija novac. Ko određuje iznos koji igrači moraju da daju? I što je najvažnije, kome pomažemo? Koji su kriterijumi? – rekao je Južnji i nastavio:

– Jesu li to mladi koji se tek dižu? Ili Ili momci u uzrastu koji su već pet do 10 godina na vrhu 250? Mislim da ako neko želi da pomogne igračima, onda mora da se otvori dobrotvorni fond i svako može tamo da prebaci novac u onoj meri koju smatra potrebnom. A obavezati sve igrače, jednostavno samo zato što su visoko pozicionirani, da plate, čini mi se da to nije u redu.

Što se tiče nastavka sezone, on nije optimističan:

– U tenisu je situacija komplikovanija zbog toga što se mnogo putuje. U nekim državama već je ukinut karantin, dok u nekim nije. Treba sačekati da svi imaju jednake mogućnosti. S druge strane, tenis je jedan od najbezbbednijih sportova kada je reč o socijalnoj distanci.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Mihail Južni, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.