18/01/21 - 12:10h

“Hladan tuš” za Novaka i PTPA: Igrači “brbljaju”, nećemo menjati pravila

 

Vlasi Australije oglasile su se povodom spiska zahteva koje je podneo Novak Đoković ispred Asocijacije PSPA.


Source: Getty Images North America

Novak je zatražio opremu za fitnes i trening u svim sobama, smanjenje dana u izolaciji, ukoliko se ispostavi da su igrači negativni, dozvole za posetu glavnom ili kondicionom treneru, te mogućnost da oni budu smešteni na istom spratu u hotelu, premeštaj što većeg broja igrača u privatne kuće sa teniskim terenima.

Premijer države Viktorija u Australiji bio je jasan na ovu temu.

– Pravila se neće menjati, jer su od javnih zdravstvenih saveta ona stigla. Ljudi mogu slobodno da daju spiskove želja, ali odgovor je ne. Znam da je nekoliko igrača ’brbljalo’ o pravilima. Ona važe za njih kao i za sve ostale. Svi su o tome bili informisani pre dolaska i to je bio uslov koji su prihvatili. Ovde nema posebnog tretmana, jer vas virus ne tretira posebno. Dakle, ni mi nemamo poseban tretman. – rekao je Danijel Endruz.

Oglasila se i komesarka Ema Kazar.

– To je definitivno ne od mene. Ne menjamo naš program. Shvatamo da je 14 dana u karantinu zaista teško. Ovde smo da radimo sa igračima i Teniskim savezom Australije kako bismo njihove treninge učinili što prijatnijim. – rekla je ona.

Problem je nastao jer čak 47 igrača zbog pozitivnih testova putnika na njihovim letovima neće imati mogućnost treninga dve nedelje, dok će svi ostali učesnici moći da treniraju pet sati dnevno.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.