12/05/20 - 09:19h

“Giljermov savet je napravio veliku razliku u Rafinoj karijeri”

 

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, je u razgovoru za “Radio Villa Trinidad” otkrio savet za koji smatra da je španskom teniseru mnogo pomogao tokom karijere.


Source: Getty Images Europe

Naime, 2004. godine nakon četvrtfinalnog meča na turniru u Poljskoj (koji je Rafa kasnije i osvojio) legendarni Giljermo Vilas dao mu je savet.

– Pre mnogo godina smo bili u Sopotu, mislim da je Vilas bio tu jer je trebalo da mu uruče neku nagradu. Kada se meč završio otišao sam da mu se javim, jer mi je on bio idol tokom odrastanja. Sećam se kada sam mu rekao ‘Ćao’, a on i je odgovorio, ‘Moram nešto da ti kažem’. Rekao sam mu da sačeka par minuta, otrčao sam po Rafaela i rekao mu da dođe jer sam želeo da čuje šta Vilas ima da kaže. Giljermo je Rafaleu dao teniski savet koji sam mu od tada nebrojano puta ponovio. ‘Rafael, svi znaju kako da trče. Kada udaraš lopticu blizu osnovne linije, svi znaju da trče po osnovnoj liniji, ali kada prvo jednu pošalješ kratko, a onda jednu visoko, jednu tamo, jednu vamo – ljudi se dezorijentišu’. – otkrio je Toni i nastavio:

– Mislim da je to napravilo veliku razliku. Ono što je Giljermo hteo da kaže je to da (Rafa) mora malo da promeni igru i od tog trenutka ja sam mu mnogo puta ponavljao, ‘Seti se šta ti je rekao Giljermo’. Kada je odrastao nešto slično sam mu i dalje ponavljao, ali nije isto kada vam tako nešto kaže Toni Nadal, a kada Vilas koji je kroz te stvari stvarno prošao i koji je znao kako se osvajaju titule i koji je bio ‘broj 1’. Lakše je njemu bilo da to objasni.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Giljermo Vilas, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Toni Nadal, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.